Haar ouders werden vermoord in Algerije toen ze nog maar 3 jaar oud was, maar desondanks vond Antigone een nieuw thuis in Montreal, samen met zus Ismène, broers Polynice en Étéocle en hun oma. Nu, als tiener, ziet ze hoe Polynice verzeild raakt in de criminaliteit.  

Wanneer politie een dobbelspel op straat opbreekt, wordt Étéocle doodgeschoten nadat hij protesteert tegen de arrestatie van zijn broer. Polynice wordt in hechtenis genomen en hem hangt deportatie boven het hoofd wegens het aanvallen van een agent.

Antigone (prachtig gespeeld door debutant Nahéma Ricci) denkt dat ze Polynice kan redden met een bizar plan om zichzelf op te offeren. Maar de politie speelt het spel niet mee, en Antigone en haar familie komen erachter dat voor immigranten gerechtigheid heel eigen spelregels heeft. Losjes gebaseerd op Sophocles’ Griekse tragedie, over een vrouw die de wet breekt uit loyaliteit aan haar familie.

LET OP: DEZE FILM IS FRANS GESPROKEN EN ENGELS ONDERTITELD.Movies that Matter on Tour is een landelijk film-en-debat-programma van Movies that Matter i.s.m. Amnesty International waar bij elke film een mensenrechtenkwestie aan de orde komt.

Speeltijden & tickets

Dinsdag 9 november
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×