Als dochter van een muziekleraar is Mai Khoi’s leven al van kinds af aan gevuld met muziek. Ze werd een superster met haar doorbraaknummer ‘Vietnam’ over de schoonheid van haar moederland. Maar meer en meer begint Mai Khoi haar sterrenstatus te gebruiken om zich uit te spreken over tal van sociale onderwerpen. 

Mai Khoi spreekt zich uit over onderwerpen als vrouwenrechten, lgbt-rechten en vrijheid van meningsuiting. De politie begint invallen te doen bij haar concerten, en al snel verbiedt de overheid haar optredens.

Regisseur Joe Piscatella (Joshua: Teenager vs. Superpower) volgt Mai Khoi tijdens de opnames van haar album Dissent dat, zoals ze zelf zegt, ‘de regering kwaad zal maken’. Terwijl haar politieke activisme haar internationale bekendheid vergroot, maakt ze plannen om het land te ontvluchten voordat het album wordt uitgebracht.

Gastspreker tijdens deze editie van Movies that Matter On Tour is Uyên Lu. Uyên Lu kwam in 1980 naar Nederland als zestienjarige bootvluchtelinge. Ze werkt inmiddels al 34 jaar in de zakelijke dienstverlening en communicatie. Ze heeft een eigen praktijk voor psychosociale therapie, paardencoach en werkt daarnaast als communicatie coördinator voor de stichting Initiatives of Change Nederland.

In haar vrije tijd is ze lid van het Hoofdbestuur van de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers. Verder heeft ze in 2016 de stichting Vietnam Human Rights Foundation opgericht om haar eigen stem over mensenrechten in Vietnam te laten horen. 
 


Movies that Matter on Tour is een landelijk film-en-debat-programma van Movies that Matter i.s.m. Amnesty International waar bij elke film een mensenrechtenkwestie aan de orde komt.

Modal Title

Any content could go in here.

×