Heerlijk hyper-romantische, mystieke en zomerse Japanse animatiefilm over een jonge studente die verliefd wordt op een brandweerman en vervolgens na zijn plotselinge dood hem los moet laten. Over hoe subliem het is om heel erg van iemand te houden en hoe op een wonderbaarlijke, fantastisch originele wijze je afscheid van je grote liefde kan nemen.

★★★ - de Volkskrant   ★★★ - Trouw   ★★★ - NRC   ★★★ - VPRO Cinema

Minato is een jonge brandweerman, die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Een aanbiddelijke meet-cute brengt ze samen en een summer of love aan het strand volgt. Het is hun eerste verliefdheid die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt. Hij sterft. Maar in die intense rouw gebeurt er iets wonderschoons. Het universum opent zich, zodat zij op magnifieke, magische wijze afscheid kunnen nemen.

Yuasa Masaaki is een van de meest inventieve anime regisseurs van dit moment. Met zijn  herkenbare stijl - een beetje tussen Pop-art en Gauguin in - zijn humor en zijn energieke, quirky personages, wordt hij geschaard in het illustere rijtje van Miyazaki (Ghibli) en Shinkai (Your Name).

In de pers

''Ride Your Wave is een razendknappe verbeelding van een rouwproces.''
- de Volkskrant

''Met een soepele, kleurrijke tekenstijl verbindt hij moeiteloos het kleine met grote levenskwesties die zich mooi in surfmetaforen laten vangen.''
- Trouw

''Liefdevolle momenten waar de romantiek vanaf druipt.''
- VPRO Cinema

''Magisch-realistische anime weet te ontroeren''
- NRC

Modal Title

Any content could go in here.

×