In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan honderd miljoen kijkers het best bekeken televisieprogramma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Het wordt een avond om niet snel te vergeten.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal, wanneer meerdere vrouwen van de vrijheidsbeweging opstaan voor hun rechten. De Miss World-verkiezing uit 1970 werd een van de meest memorabele en controversiële gebeurtenissen waarbij het Westerse schoonheidsideaal op zijn kop werd gezet. Keira Knightley speelt Sally Alexander, die de leiding neemt over de groep, en de film werd geregisseerd door BAFTA winnende regisseur Philippa Lowthorpe.

Entree: € 8,75 inclusief vooraf een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Let op: ivm de anderhalve meter afstand regel zijn er slechts 23 kaartjes beschikbaar. Koop dus vooraf via www.filmtheaterhilversum.nl of aan de kassa je kaartje om zeker te zijn van een plekje.
 

 

Modal Title

Any content could go in here.

×