In dit komische drama van regisseursduo Benoît Delépine en Gustave Kervern ervaren drie buren de extreme nadelen van het digitale tijdperk waarin we leven. Een eigenzinnige satire over de kosten die we betalen voor onze online wereld.

De vele voordelen van het internet, we zijn 24/7 slechts één klik verwijderd van hilarische kattenfilmpjes om ons humeur een boost te geven, brengen voor digibeten onder ons de grootste problemen met zich mee. Ook voor de buren Bertrand, Marie en Christine. Bertrands dochter is het slachtoffer van cyberbullying. Het pesten houdt maar niet op, ook niet na 42 brieven gericht aan Facebook. Marie wordt gechanteerd met een sekstape waarvan ze niet eens weet hoe ze erin terecht is gekomen. Christine krijgt de ene na de andere slechte online review voor haar werkzaamheden als taxichauffeur, wat ze ook doet. Samen besluiten ze de strijd aan te gaan tegen de internetreuzen die in hun ogen het leven niet makkelijker maken met alle 21e-eeuwse technologie, maar hun levens juist ruïneren.

'Effacer l’historique' is de negende productie van Delépine en Kervern. Na onder andere 'Mammuth' (genomineerd voor de Gouden Beer tijdens de 60e editie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn) en 'Le Grand Soir' (winnaar van de speciale juryprijs Un Certain Regard tijdens het Filmfestival van Cannes, 2012) is 'Effacer l’historique' één van de meest besproken titels in de competitie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn in 2020, waar het de Zilveren Beer won. 

Modal Title

Any content could go in here.

×