Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao. Bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Film op het Nederlands Film Festival!

★★★★ AD  ★★★★ Trouw  ★★★★ NRC

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

In de pers

''Hypnotiserend drama vol doorleefde ontroering.''
- AD

''Knap zoals regisseur Eché Janga de rollen subtiel omdraait: met zijn Antilliaanse familiedrama ‘Buladó’ vertelt hij niet alleen het coming of age-verhaal van een elfjarig Curaçaos meisje. Het gaat vooral ook om het bewustwordingsproces dat haar vader doormaakt.''
- Trouw

''Betoverend gefotografeerde shots die ruimte geven om het landschap waarin de verhalen van de voorouders verzonken liggen, te laten spreken.''
- NRC

Modal Title

Any content could go in here.

×