Lara is een aangrijpend maar ook een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. De film won meerdere prijzen op internationale filmfestivals.

★★★★ NRC  ★★★★ Cinemagazine ★★★ VPRO Cinema

Vandaag is het Lara’s zestigste verjaardag en de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie. Hij is echter het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die dag niets van zich horen. Haar pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

Regisseur Jan Ole Gerster, bekend van 'Oh Boy' (2012), is een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. In zijn nieuwe film 'Lara' worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor, Oh Boy, Der Baader Meinhof Complex). 

In de pers

“Grand dame Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) is hier op haar best en kan zich met gemak meten met acteergrootheden als Charlotte Rampling of Isabelle Huppert.”
- De Filmkrant

“Een bitterzoet feelgooddrama” [...] “Over de werdegang van een vrouw die zichzelf bevrijdt van de kille, perfectionistische houding waarmee ze zichzelf en anderen klem zet.”
- VPRO Cinema

Modal Title

Any content could go in here.

×