Silence of the Tides is een poëtische auteursfilm zonder voice over of interviews waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor, van mist, wind, water en land, het constant veranderend licht en altijd aanwezige horizon.

Woensdag 18 november gaat de 33e editie van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) van start en dit jaar gaat het IDFA het land in! Onder de naam IDFA Extended vertonen we vanaf woensdag 18 november een bijzondere selectie van maar liefst zeven speciaal geselecteerde documentaires. Samen met ruim 40 filmtheaters door heel Nederland openen we op woensdagavond 18 november het IDFA met de officiële openingsfilm 'Nothing but the Sun'. Vanaf zaterdag 23 januari 2021 zal ook traditiegetrouw het The Best of IDFA on Tour programma met festivalwinnaars bij ons te zien zijn. De zeven documentaires uit het IDFA Extended programma zijn geen onderdeel van The Best of IDFA.


Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht. Silence of the Tides, speciaal gemaakt voor het grote doek met als eerste Nederlandse productie, een levensechte Dolby Atmos soundtrack is een hallucinerende bioscoop ervaring. Regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon (Hollands Licht, A Day in a Life, V.I.S.S.E.N) maakte vele films over culturele, maatschappelijke en natuuronderwerpen, die werden bekroond met meer dan 140 internationale onderscheidingen waaronder een Gouden Kalf voor Hollands Licht.

Modal Title

Any content could go in here.

×