Aan de voet van het Chileense Andesgebergte ligt een idyllische Duitse kolonie. De pracht van de plek verbergt echter een afschuwelijk verleden. In 1961 emigreerden de Duitse prediker Paul Schaefer en zijn gemeenschap naar Chili om daar de armen te helpen. Ze richtten de Colonia Dignidad op, die al snel veranderde in een gesloten sekte waar waardigheid ver te zoeken was. 

Woensdag 18 november gaat de 33e editie van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) van start en dit jaar gaat het IDFA het land in! Onder de naam IDFA Extended vertonen we vanaf woensdag 18 november een bijzondere selectie van maar liefst zeven speciaal geselecteerde documentaires. Samen met ruim 40 filmtheaters door heel Nederland openen we op woensdagavond 18 november het IDFA met de officiële openingsfilm 'Nothing but the Sun'. Vanaf zaterdag 23 januari 2021 zal ook traditiegetrouw het The Best of IDFA on Tour programma met festivalwinnaars bij ons te zien zijn. De zeven documentaires uit het IDFA Extended programma zijn geen onderdeel van The Best of IDFA.

Songs of Repression, van de makers van The Act of Killing, onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van de gemeenschap omgaan met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen. Ook wordt duidelijk dat de ooit idealistische geloofsgemeenschap het terreurbewind van Pinochet steunde door politieke gevangenen te martelen, te vermoorden en in massagraven te begraven op hun enorme landgoed. Met prachtige beelden en intieme gesprekken ontrafelen de documentairemakers een gruwelijke geschiedenis.

Modal Title

Any content could go in here.

×