Abigail, de vrouw van een boer, en haar nieuwe buurvrouw Tallie voelen zich sterk en onontkoombaar tot elkaar aangetrokken. Terwijl de rouwende Abigail de behoeften van haar zwijgzame echtgenoot Dyer probeert te vervullen en Tallie worstelt met haar jaloerse man Finney, voelen beide vrouwen zich bevrijd door hun intense band. Deze connectie geeft een verlichting in hun bestaan en vult een leegte in hun leven waarvan ze nooit hebben geweten dat die bestond.

★★★★ 'Intiem, gevoelig en stilletjes overrompelend' - de Volkskrant

Deze romance van regisseur Mona Fastvold speelt zich af in het ruige landschap aan de westelijke frontier van Amerika in de 19e eeuw binnen het tijdsbestek van vier seizoenen. Regisseur Mona Fastvold bestudeert de innerlijke levens van twee vrouwen die zich afzetten tegen de beperkingen van hun tijd en geeft een stem aan hun ervaringen. The World to Come onderzoekt hoe isolatie wordt overwonnen door verbeeldingskracht en menselijke relaties.


'The World to Come vangt de verrukking van verliefdheid. Lang cirkelen de twee, fenomenaal gespeeld door Katherine Waterston en Vanessa Kirby, om elkaar heen. Abigails voice-over en hun gesprekken reppen over verlangens, zonder ze expliciet te kunnen benoemen. Regisseur Mona Fastvold toont ondertussen hoe er sensualiteit kan schuilen in een haarlok, of stoom die afslaat van pasgewassen lakens. De vrouwen smeden een zielsverwantschap, die tegelijk een ontsnapping is aan de restricties van een maatschappij waarin zij een bijrol spelen. Maar kan dat wel?' - IFFR (International Film Festival Rotterdam)

Speeltijden & tickets

Dinsdag 3 augustus

Modal Title

Any content could go in here.

×