Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. 

★★★★ 'Intelligent, belangrijk en soms woestmakend' - VPRO Cinema
★★★★ 'Voelt heel actueel' - de Volkskrant
★★★★ 'Kroniek van een publieke lynchpartij' - NRC
★★★★ 'Knappe montage en regie' - Trouw

Donderdag 7 oktober om 20.35 organiseren we een speciale vertoning van Gouden Kalf winnaar 'De Veroordeling' in aanwezigheid van regisseur Sander Burger en Nieuwsuur-journalist Bas Haan, die het boek schreef waar de film op is gebaseerd. Na afloop van de film is er een Q&A en kan het publiek al hun vragen een hen stellen. Met maar liefst 4 Gouden Kalveren - waaronder Beste Film - is 'De Veroordeling' de grote winnaar van het Nederlands Film Festival. 


Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×