Eenmalige double bill, met achter elkaar vertoningen van de documentaire Inner Landscape (91 minuten) en de Chinese kameropera Si Fan (45 minuten).

★★★★ 'Streven naar symbiose in westerse en oosterse muziek' - NRC
'Durf en vernuftigheid van filmmaker Frank Scheffer' - De Filmkrant


De documentaire Inner Lanscape toont de totstandkoming van de kameropera Si Fan, die in 2015 voor het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing. In Si Fan (‘liefdesverlangen’) combineert Guo de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek. “Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart”, vertelt Guo tegen Ed Spanjaard, de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble, die hem in China komt opzoeken om ingewijd te worden in de geheimen van de Sichuaanse opera. Ook Shen Tiemei, sterzangeres van de Sichuan-opera, komt aan het woord in deze zeer zorgvuldige film over de verschillen tussen Oost en West, traditie en de moderne tijd.

Inner Landscape is het tweede deel van een vierluik, waarvan het eerste deel Gozaran – Time Passing, over de Iraanse componist Nader Mashayekhi, in 2011 op het IDFA in première ging. In 2015 maakte regisseur/producent Frank Scheffer reeds een ‘work in progress’ onder dezelfde naam. Cinema Delicatessen brengt een unieke combinatie van documentaire en opera film naar de filmtheaters. 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×