All Over The World is een filmcursus in vier avondvullende programma’s die ons laat reizen in tijden dat dat in het echt niet altijd even makkelijk is. We reizen door de tijd en over de hele wereld, van de VS naar Japan, van Europa naar Afrika. Alle films worden vooraf gegaan door een uitgebreide inleiding door deskundige sprekers.

De cursus wordt je aangeboden door FILMTHEATER HILVERSUM i.s.m. Koning Film, een filmcollectief van filmdeskundigen met ieder zo hun eigen expertise en interesses. Die komen uitgebreid aan bod in de vier lezingen, die bol staan van plezier in, enthousiasme voor en verlangen naar de cinema.

All Over The World vertelt over de globale filmgeschiedenis. Het laat ons genieten van vele filmfragmenten, van toen, van nu en laat ons vooral nog eens voelen hoe rijk films je laten voelen, juist ook als je stil zit in het donker van je theater.
Reis je mee?
Het programma:

Maandag 22 november, 20.15 uur: Europa – modernisme (Inleiding duurt 45 minuten, de film start 21.00)


Europa. De oude wereld. Daar waar de cinema begon. Althans dat denken wij zelf graag. Europa, jaren ’60, toen de cinema voorgoed veranderde en in landen als Frankrijk en Italië, maar ook Tsjechoslowakije, een nieuwe golf van films en filmmakers het filmlandschap overspoelde en die invloed tot vandaag de dag nog steeds merkbaar is.
Rudi de Boer, veelvuldig spreker over film in theaters, duikt deze geschiedenis in en verklaart waarom nog steeds zoveel filmmakers hierdoor beïnvloed zijn.

FILM: LE BONHEUR met inleiding van Rudi de Boer
De digitaal gerestaureerde klassieker Le bonheur uit 1965 is een van Agnès Varda’s meest provocerende films. Ze onderzoekt op bedrieglijk vrolijk wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld. François, een gelukkig getrouwde timmerman, wordt per ongeluk verliefd op een jong meisje. Vreemd genoeg versterkt zijn affaire juist zijn gevoelens voor zijn vrouw en kind. Maar hoe vertelt hij hen dit? Een ironisch portret van het burgerlijke gezinsleven, in pastelkleuren geschoten, gelardeerd met muziek van Mozart. De film won een Zilveren Beer tijdens het filmfestival in Berlijn.
 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×