Sandringham, Kerstmis 1991. In het statige Britse landhuis van de Britse Koningin staat de eettafel voor een copieus, koninklijk familiediner klaar. Als Lady Di arriveert, ziet ze er verslagen uit. Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld.  

★★★★ 'Prachtig breekbare Lady Di-vertolking' - AD
★★★★ 'Magistrale mix van genres' - VPRO Cinema 
★★★★ 'Een fabel zonder moraal' - NRC

Ze is op de hoogte van het overspel van Prins Charles. Maar ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel van schone schijn en traditie, maar van binnen brokkelt haar façade af.

Terwijl Diana langzaam instort, wordt ze nauwlettend in de gaten gehouden door Major Gregory, het nieuwe hoofd van de koninklijke hofhouding. Ze brengt zoveel mogelijk tijd door met haar zonen Willem en Harry. Haar enige steun en toeverlaat is haar assistente Maggie.

‘Spencer’ speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. ‘Spencer’, met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín, die eerder de met 3 Oscars bekroonde film ‘Jackie’ maakte over  First Lady Jackie Kennedy. Steven Knight ('Peaky Blinders' en 'Locke') verzorgt het script van dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana. ‘Spencer’ ging in première op het Filmfestival van Venetië en actrice Kristen Stewart, die op fantastische Lady Di vertolkt, wordt nu al gezien als de grote kanshebber op de Oscar Beste Actrice. De soundtrack is van de hand van Radiohead gitarist Jonny Greenwood.

Speeltijden & tickets

Dinsdag 30 november
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×