De romantische komedie Amélie wordt dit jaar 20 en om dat te vieren wordt deze geweldige Franse klassieker opnieuw uitgebracht. Laat je (wederom) betoveren door een van onze favoriete Françaises! 

Amélie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen en zo het leven van deze mensen een stuk fijner maken. En dit doet ze op haar eigen, originele en compleet onconventionele wijze. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat. Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. 

Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet. Onweerstaanbare, met prijzen en nominaties overladen film van de regisseur van ‘Delicatessen’. Herbeleef de magie!
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×