All Over The World is een filmcursus in vier avondvullende programma’s die ons laat reizen in tijden dat dat in het echt niet altijd even makkelijk is. We reizen door de tijd en over de hele wereld, van de VS naar Japan, van Europa naar Afrika. Alle films worden vooraf gegaan door een uitgebreide inleiding door deskundige sprekers. 

De cursus wordt je aangeboden door FILMTHEATER HILVERSUM i.s.m. Koning Film, een filmcollectief van filmdeskundigen met ieder zo hun eigen expertise en interesses. Die komen uitgebreid aan bod in de vier lezingen, die bol staan van plezier in, enthousiasme voor en verlangen naar de cinema.

All Over The World vertelt over de globale filmgeschiedenis. Het laat ons genieten van vele filmfragmenten, van toen, van nu en laat ons vooral nog eens voelen hoe rijk films je laten voelen, juist ook als je stil zit in het donker van je theater.
Reis je mee?
Het programma:


Maandag 15 november, 20.15 uur: Amerika – de western (Inleiding duurt 45 minuten, de film start 21.00)


Meer dan ooit voelde de VS onlangs wellicht weer als een land van cowboys, hoewel de western toch al lang niet meer zo populair is als vroeger. 


FILM: THE SEARCHERS met inleiding van Rudi de Boer
Terug uit de Amerikaanse Burgeroorlog gaat Ethan Edwards (John Wayne) op bezoek bij de ranch van zijn broer en diens gezin. Het is onrustig in de buurt, indianen zijn op oorlogspad. Wanneer de ranch wordt overvallen en zijn nichtjes worden gekidnapt gaat hij met een paar man op zoek naar de daders. Gaandeweg wordt duidelijk dat hij volledig verteerd wordt door zijn haat tegen indianen. Gedurfde western van John Ford en Wayne, waarin de bloederige geschiedenis en het racisme in de VS aan de kaak worden gesteld. Prachtig geschoten: David Lean keek bij de film af hoe hij het landschap in Lawrence of Arabia in beeld wilde brengen.
 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×