All Over The World is een filmcursus in vier avondvullende programma’s die ons laat reizen in tijden dat dat in het echt niet altijd even makkelijk is. We reizen door de tijd en over de hele wereld, van de VS naar Japan, van Europa naar Afrika. Alle films worden vooraf gegaan door een uitgebreide inleiding door deskundige sprekers.

De cursus wordt je aangeboden door FILMTHEATER HILVERSUM i.s.m. Koning Film, een filmcollectief van filmdeskundigen met ieder zo hun eigen expertise en interesses. Die komen uitgebreid aan bod in de vier lezingen, die bol staan van plezier in, enthousiasme voor en verlangen naar de cinema.

All Over The World vertelt over de globale filmgeschiedenis. Het laat ons genieten van vele filmfragmenten, van toen, van nu en laat ons vooral nog eens voelen hoe rijk films je laten voelen, juist ook als je stil zit in het donker van je theater.

Reis je mee?

Het programma:
Maandag 6 december, 20.15 uur: Azië – de stilte (en soms onversneden geweld) in de Japanse cinema (Inleiding duurt 45 minuten, de film start 21.00)

Het is vaak stil, kalm, rustig in Japanse films en er gebeurt tegelijk zoveel. Dat dat niet altijd zo is, vertelt filmprogrammamaker Gerlinda Heywegen in deze lezing ook. Maar toch vooral zullen de films van Hirokazu Kore-eda (Shoplifters, Nobody knows) en Naomi Kawase (True Mothers, An) laten zien hoe die rust, de ruimte en de stilte ons verhalen vol verdriet, geluk en leven vertellen. En met en knal sluit ze haar verhaal af!


FILM: TRUE MOTHERS met inleiding van Gerlinda Heywegen
 
Na 'An' en 'Radiance' keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.

Satoko en haar man hebben het goed, maar het lukt niet om zwanger te worden. Ze besluiten voor adoptie in aanmerking te willen komen. Zo worden ze de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt hun gezinsgeluk onder spanning te staan als een onbekende jonge vrouw zich aandient en beweert Asato's echte moeder te zijn. Satoko gaat de confrontatie met deze Hikari aan. Wie is ze en wat is er destijds gebeurd?

Gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimora en met de herkenbare visuele kracht van Kawase, die de film een unieke intensiteit geeft. 'True Mothers' maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×