Een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol. Aansluitend is er ook nog een Q&A met Rinus Gerritsen!

In samenwerking met De Vorstin presenteert  Filmtheater Hilversum Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring! Deze film verschaft een nooit eerder vertoonde inkijk in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring. Na de filmvertoning volgt er een Q&A met bassist en grondlegger van de band: Rinus Gerritsen.

Tijdens de live documentaire avond interviewde host en presentator Martin Kuiper Gerritsen op basis van vooraf opgenomen video interviews met Earring-zanger Barry Hay, Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, voormalig Earring-lid Robert Jan Stips en producer Shell Schellekens, die achter de knoppen zat bij jaren tachtig hits als Twilight Zone en When The Lady Smiles. Zij vertelden hun verhaal vanaf groot scherm. In ‘Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring’ neemt Rinus Gerritsen de kijker mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band die met de hit Radar Love wereldwijd doorbrak.

Behind the Music is de interactieve live muziek documentaire. Tijdens een twee uur durende special leer je je favoriete artiest echt kennen! De hoofdgast wordt geïnterviewd op basis van fragmenten uit speciaal voor de avond opgenomen nieuwe interviews met intimi die hun licht schijnen op het leven en de carrière van de artiest. Ontwapenende, ontroerende en grappige situaties gegarandeerd.

Na de film neemt Rinus Gerritsen de tijd om vragen van bezoekers te beantwoorden. Heb je altijd al meer willen weten over de bijzondere muzikant? Dit is je kans!
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×