Van zijn jeugd vol armoede in Alabama tot de jetset-glamour van New York; het leven van legendarisch schrijver Truman Capote was allesbehalve saai. The Capote Tapes laat de opkomst en tragische ondergang zien van een van Amerika’s meest iconische schrijvers.

Na de publicatie van de bestsellers Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood was Truman Capote al een gearriveerd auteur. Niet alleen door zijn literaire talent was hij een icoon van zijn tijd. Voor zijn dood werkte hij aan een nieuw boek. Het zou zijn magnum opus worden, het meesterwerk dat hem legendarisch zou maken. Iedereen wist dat hij met een groot project bezig was, hij noemde het zelf Answered Prayers.

Hij uitte zijn seksuele geaardheid onbeschroomd in mediaoptredens, in een tijd waarin dit nog verre van geaccepteerd was. Zijn gevatheid en gebrek aan discretie maakte hem een geliefde gast in de New Yorkse high society. Answered Prayers zou gaan over die elitaire wereld. De uptown miljonairs en socialites hadden vrees en fascinatie voor het werk: zij zouden pijnlijk onthuld worden, en het zou licht werpen op de schaduwzijde van hun geliefde wereld. Maar het boek kwam nooit af, slechts enkele hoofdstukken werden gepubliceerd. Over het bestaan van een compleet transcript bestaan de wildste verhalen.

Voor 'The Capotes Tapes' kreeg regisseur Ebs Burnough toegang tot nooit eerder gehoorde geluidsopnames van interviews met vriend en vijand van Capote. Zo ontstaat een beeld van de omstandigheden in zijn leven rond deze stormachtige periode, en het schandaal dat ontstond in het decadente culturele wereldje. Maar 'The Capote Tapes' is bovenal een viering van een van de meest kleurrijke auteurs van de twintigste eeuw.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×