Op zondag 9 oktober besteden we samen met Hilversum100 aandacht aan duurzaamheid en vertonen we om 16.30 uur nog één keer de documentaire Bigger Than Us met een inleiding door Luka  Leliveld en Ynske Betlem. Voorafgaand aan de film is er om 15.30 uur een Vintage Kilo Sale in de foyer van Filmtheater Hilversum. 

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen.

Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jonge changemakers op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld.

'Bigger Than Us' van regisseur Flore Vasseur werd mede geproduceerd door Marion Cotillard en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

Over de inleiders
Luka Leliveld is 18 jaar en maakt als jonge inwoner van Hilversum al meerdere duurzame keuzes in haar leven. Van tweedehands kleding tot voeding. Van soms stil zijn tot vooral actie. Luka vertelt haar verhaal en het verhaal van meerdere vrienden van haar. Over keuzes door de dag heen. Ynske Betlem is voorzitter van de stichting Hilversum100, het netwerk van duurzame doeners in Hilversum. Zij vertelt over de vele duurzame initiatieven die Hilversum rijk is. Van groot tot kleine partijen: op steeds meer plekken is actie te zien. Samen leiden zij de film in.

Over de Vintage Kilo Sale
De Vintage Kilo Sale wordt georganiseerd door zus & broer Lieke en Ilje Hamel uit Hilversum: 'Wij zijn Blondievintage en wij bieden vintage kleding aan. En je betaalt voor het gewicht. Wat voor ons belangrijk is, is dat mensen in gaan zien dat tweedehands kleding niet gek is maar juist heel duurzaam! Waarom zou je een mooi shirt niet een tweede leven geven in plaats van een nieuw shirt kopen? '
 

Speeltijden & tickets

Zondag 9 oktober
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×