Film kijken onder de sterrenhemel: het kan bij de openluchtvoorstellingen van Film by Night, op het Herenplein voor de deur van het filmtheater. Op 1 september draait 'Entre Deux Mondes' met Juliette Binoche, gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. 

Met 'Entre Deux Mondes' schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. 

De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven?

Deze vertoning is onderdeel van Film by Night: een driedaags programma met openluchtvoorstellingen. De films worden vertoond op het Herenplein, voor de deur van Filmtheater Hilversum. De toegangsprijs van € 12,50 is inclusief een welkomstdrankje. Je kan ook gebruik maken van je Cineville-pas. Het is niet mogelijk om voor deze avond te reserveren. Het is voor deze voorstelling niet mogelijk om telefonisch kaarten te reserveren. 

De film gaat (bijna) altijd door! We hopen uiteraard op goed weer, maar er moet wel flink wat gebeuren willen we de film niet door laten gaan. Er liggen poncho's klaar voor als het gaat spetteren, een paraplu kun je tijdens de film niet gebruiken.

Is het weer zo slecht dat het gevaarlijk kan worden? Dan gaat de film niet door. We laten je dat op tijd weten. 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×