Film kijken onder de sterrenhemel: het kan bij de openluchtvoorstellingen van Film by Night, op het Herenplein voor de deur van het filmtheater. Op 3 september draait 'Corsage', over keizerin Elizabeth en haar zoektocht om relevant te blijven na haar veertigste verjaardag. 

In 1877 viert keizerin Elizabeth van Oostenrijk haar 40e verjaardag, een mijlpaal die ook een keerzijde heeft. Terwijl haar rol steeds minder impact heeft, probeert Elizabeth haar imago hoog te houden.

De historische film, deels biopic en deels kostuumdrama, is geregisseerd door Marie Kreutzer (‘The Ground Beneath My Feet’). Keizerin Elizabeth wordt gespeeld door Vicky Krieps (‘Phantom Thread’), die in Cannes de prijs voor Beste Actrice (Un Certain Regard) ontving voor haar rol.

Deze vertoning is onderdeel van Film by Night: een driedaags programma met openluchtvoorstellingen. De films worden vertoond op het Herenplein, voor de deur van Filmtheater Hilversum. De toegangsprijs van € 12,50 is inclusief een welkomstdrankje. Je kan ook gebruik maken van je Cineville-pas. Het is niet mogelijk om voor deze avond te reserveren. Het is voor deze voorstelling niet mogelijk om telefonisch kaarten te reserveren. 

De film gaat (bijna) altijd door! We hopen uiteraard op goed weer, maar er moet wel flink wat gebeuren willen we de film niet door laten gaan. Er liggen poncho's klaar voor als het gaat spetteren, een paraplu kun je tijdens de film niet gebruiken.

Is het weer zo slecht dat het gevaarlijk kan worden? Dan gaat de film niet door. We laten je dat op tijd weten. 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×