Ontdek nieuwe werelden met deze zes mooie, grappige en avontuurlijke korte films, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten! Van dromerige scenario's met bijzondere wezens tot spannende verhalen met een leerzame boodschap. Ga mee op missie in de hoogste bergen met het schattige draakje Boris (Boris boven de wolken) of volg het avontuur van Luce en haar doel om de gigantische, maar hele lieve, Rots terug naar huis te brengen (Luce en de Rots). Reis mee tussen de sterren en planeten in het ruimteschip van alien Franzy en haar zoektocht naar het perfectie ingrediënt voor haar magische roze soep (Franzy’s Gaarkeuken) of volg Mina in haar missie om speelgoedvriendje Toy te redden van de gemene totemites (Zandtaart). Kijk hoe een meisje er alles aan doet om de wereld wakker te krijgen om van de mooie dag te genieten (Ochtendgloren) en droom weg met de vogeltjes Piropiro en Dalle in een super lief verhaal over elkaar helpen en het overwinnen van hindernissen (Piropiro). Je raakt niet uitgekeken!

Luce en de Rots
In dit moderne sprookje woont Luce samen met haar moeder in een vreedzaam besneeuwd bergdorpje. Elke dag is hetzelfde: de dorpelingen begroeten elkaar, brengen de dag door in het kring bij het kampvuur en wensen elkaar ‘s avonds weer een fijne nacht. Op een stormachtige nacht wordt de rust verstoord door de gigantische Rots die het dorp in dendert en alle huizen vernielt! Luce is woedend en besluit Rots terug naar de berg te brengen. Maar haar missie krijgt een onverwachte wending…

Boris boven de wolken
Een korte stop-motion over het oranje draakje Boris die woont op de hoogste top van een berg, ver boven de wolken. Als hij ‘s ochtends wakker wordt gemaakt met een belangrijk verzoek, gaat hij meteen aan de slag!   

Franzy’s gaarkeuken 
De eenzame alien Chef Franzy ontdekt dat haar speciale roze soep niet alleen mega heerlijk, maar ook magisch is! Met haar ruimteschip gaat ze op zoek naar het perfecte ingrediënt. Tijdens de reis komt ze een hoop hongerige wezens tegen, die ook wel wat van haar soep lusten. Een super leuke stop-motion met een belangrijke boodschap over de gezondheid van onze planeet.
 
Ochtendgloren
Als de hele wereld nog ligt te snurken, zelfs de zon nog, besluit een meisje om iedereen wakker te maken. Het leven is veel te mooi om te slapen en ze wil dat iedereen zo snel mogelijk van de nieuwe, mooie dag gaat genieten. Maar iedereen op de wereld wakker maken is best een slaapverwekkende klus…

Speeltijden & tickets

Zaterdag 15 oktober
Zondag 16 oktober
Maandag 17 oktober
Woensdag 19 oktober
Donderdag 20 oktober
Zaterdag 22 oktober
Zondag 23 oktober
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×