Na afloop van de talkshow Hilversum in Gesprek met Marcel Poorthuis vertonen we de keuzefilm van onze gast: Fill the Void van Rahma Burhstein. 

Shira – de jongste dochter uit een orthodox joods gezin – kijkt enorm uit naar haar bruiloft. Op het moment dat haar droom bijna wordt verwezenlijkt, slaat het noodlot toe. Haar oudere zus Esther sterft tijdens de geboorte van haar zoon en Shira’s huwelijk wordt uitgesteld.

Esthers weduwnaar Yochay wordt voorgesteld te hertrouwen in het buitenland. Shira’s moeder wil – na de dood van haar dochter – niet ook haar schoonzoon én kleinkind verliezen en doet een schokkend voorstel: Shira wordt gedwongen te kiezen tussen gehoorzaamheid aan haar familie en haar eigen gevoelens.

Met haar debuut Fill the Void biedt de orthodox joodse Rama Burshtein een unieke inkijk in een wereld waar geloof, tradities en bijbehorende dilemma’s centraal staan. Burshtein zelf is geen predikante: de keuze waar Shira voor komt te staan, laat zien welke pijnlijke eisen elk geloof kan stellen. Als een moderne Jane Austen laat zij Shira worstelen tussen de heersende conventies en de haar eigen gevoelens.

Hoofdrolspeelster Hadas Yaron, die de rol van Shira speelt, werd op het Filmfestival van Venetië bekroond als beste actrice. Fill the Void werd overladen met vele prijzen en is de officiële inzending voor de Oscar Beste Buitenlandse Film van Israël.

Kom je naar het interview én de film? Klik dan hier voor een voordelige combideal.

Speeltijden & tickets

Dinsdag 20 december
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×