Het gevoel van Top 2000 beleef je in de binnenstad van Hilversum! Muziekfestival Live 2000 is voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de Lijst der Lijsten. Van 27 t/m 30 december is in het centrum van Hilversum muziek te zien, te beleven en te horen. In Filmtheater Hilversum draait een speciaal programma met vier muzikale documentaires van Top 2000 artiesten.

Een film gewijd aan de ontwikkeling van Cohens carrière en de ontstaansgeschiedenis van Hallelujah, het nummer waaraan hij zeven jaar werkte en wat op papier uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten telde. 

Cohen’s meest bekende en meest gecoverde song werd in eerste instantie afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van o.a. John Cale, Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten Hallelujah weer tot leven. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden.

De documentaire bevat een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust, waaronder Cohen's persoonlijke notitieboeken, dagboeken en foto's, opnamen van optredens en uiterst zeldzame geluidsopnamen en interviews. 
 
“Hallelujah isn’t a definitive, life-spanning doc on Cohen’s life, nor does it claim to be, but the tale of “Hallelujah” serves as a metaphor for Cohen’s life.” - Rolling Stone

“A Unique and Gratifying Pop-Music Documentary” - Variety

“... A layered portrait of Cohen’s life (from poet to rock star to monk to comeback king) while always returning to the song that defined him.” - Times UK

Speeltijden & tickets

Vrijdag 30 december
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×