Het Dudok Architectuur Centrum, de Hilversumse Architectuurprijs en Filmtheater Hilversum organiseren samen een bijzondere vertoning van de nieuwe Nederlandse documentaire 'The Proof of the Pudding'. 

Aan de vooravond van de restauratie en transformatie van het Centraal Beheer complex van Herman Hertzberger in Apeldoorn, portretteert filmmaker Patrick Minks Hertzberger om met hem de sociale en architectonische waarde van en de toekomstplannen voor het structuralistisch bouwwerk te onderzoeken. De titel van de film is ontleend aan Hertzbergers bewering dat de transformatie ‘the proof of the pudding’ zal zijn. Een succesvolle transformatie zal eindelijk de meerwaarde onthullen van wat Hertzberger beschouwt als het kernprincipe van het structuralisme: het aanpassingsvermogen.

Centraal Beheer, dat bekend staat als het eerste democratische kantoorgebouw, werd geroemd om zijn tussenruimtes, waar kantoormedewerkers zich een plek konden eigen maken en informeel met elkaar konden communiceren. Het blijken juist deze sociale ruimtes die de aantrekkelijkheid voor ontwikkelaars beperken omdat de ruimtes zich moeilijk laten aanpassen. Zou Winy Maas een plan kunnen maken dat de essentie van het ontwerp van Hertzberger overeind houdt en tegelijkertijd de investeerders tevreden weet te stellen?

'The Proof of the Pudding' is een boeiende kijk op een architect die werkt aan het behoud zijn nalatenschap en zijn idealen.

Speeltijden & tickets

Maandag 12 december
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×