'She Said' is een getuigenis van de impact van onderzoeksjournalistiek. De film volgt journalisten en redacteurs die koste wat kost de waarheid boven tafel willen krijgen, maar belicht ook de moed van slachtoffers en getuigen die hun verhaal doen om een dader van structureel misbruik tegen te houden. 

★★★★ "De film blijft opvallend dicht bij de feiten. Dat is prettig, in een verhaal dat draait om waarheidsvinding" - de Volkskrant
★★★★ NRC

De twee keer voor een Oscar-genomineerde Carey Mulligan ('Promising Young Woman', 'An Education') en Zoe Kazan (miniserie 'The Plot Against America', 'The Big Sick') spelen Megan Twohey en Jodi Kantor, de twee journalisten van de New York Times die samen een van de belangrijkste verhalen van een generatie publiceerden. Een verhaal dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft.

De toewijding en vastberadenheid van deze mensen heeft het gesprek in het hele land doen oplaaien, was mede verantwoordelijk voor de opkomst van de #MeToo-beweging en heeft ervoor gezorgd dat er afgerekend werd met het systeem dat dit misbruik in stand hield.

'She Said' is gebaseerd op de New York Times bestseller She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement. De film is geproduceerd door de met een Oscar onderscheiden producenten van '12 Years a Slave', 'Moonlight', 'Minari', 'Selma' en 'The Big Short' en de voor een Oscar-genomineerde producent van 'Zero Dark Thirty' en 'American Hustle'.  Regisseur is Emmy-winnaar Maria Schrader (miniserie 'Unorthodox'), naar een scenario van Oscar-winnaar Rebecca Lenkiewicz ('Ida').

Speeltijden & tickets

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×