In samenwerking met Movies that Matter en de lokale Amnesty International-groep Hilversum vertonen we iedere maand een film die raakt aan mensenrechtenthema's. Daarnaast verzorgen zij een korte inleiding en een nagesprek met een gastspreker. De gastspreker bij 'The Therapy' is Ayelet Price Givony. Ayelet komt uit Israël, is advocate en geeft les. Ze is actief in het bestuur van Beit Ha'chidush, de progressief Joodse gemeente in de Amsterdamse UIlenburger synagoge.

Een eerste blik op ‘conversietherapie’ in Israël. Lev is een orthodoxe jood en vastberaden zijn homoseksuele gevoelens te overwinnen. Ben is een student en volgt al jarenlang conversietherapie. Nu begint hij eraan te twijfelen. Open, kwetsbaar portret van twee mannen die moeite hebben te zijn wie ze willen zijn.

Nadat zijn vrouw van hem scheidde toen ze erachter kwam dat hij homoseksueel materiaal bekeek op internet, wendde de 54-jarige Lev zich in wanhoop tot zijn rabbi. Al sinds de universiteit probeert hij af te komen van zijn aantrekking tot mannen, maar het komt altijd terug. Zijn rabbi raadde een conversietherapeut aan. Voor Lev, die we volgen in groepsessies en conversaties met zijn therapeut, helpt de therapie ‘te zijn wie ik wil zijn’. Hij hoopt ‘normaal’ te worden, zodat hij weer een vrouw kan trouwen.

Student Ben (23) groeide op in de ultra-orthodoxe gemeenschap. Hij volgt al zeven jaar conversietherapie en heeft een sterke band met zijn therapeut. Maar nu doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk en komt hij erachter dat het wordt beschouwd als schadelijk. Langzaam probeert hij ervan los te komen. Maar is hij echt klaar om trots te zijn op zijn homoseksualiteit?
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×