Regisseur Damien Chazelle (‘La La Land’, ‘Whiplash’) is na het maken van Netflix-serie ‘The Eddy’ eindelijk terug met een nieuwe film die zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren ’20.

★★★★ "Lofzang op en afrekening met de filmindustrie" - de Volkskrant
★★★★ "Dynamische, uitputtende ondergangsfantasie van Hollywood" - NRC
★★★★ "Wervelend spektakelstuk van regisseur Chazelle" - VPRO Cinema

In dit tijdperk kwam de filmindustrie in  Hollywood op volle stoom. Manny Torres (Diego Calva) wil er alles aan doen om onderdeel te worden van de magische filmindustrie. Te midden van excessieve feesten vol drugs, seks en waanzin werkt hij zich omhoog tot 'studio executive' bij een prestigieuze filmstudio. Hij valt als een blok voor actrice Nellie LaRoy (Margot Robbie), die met haar grote mond en zelfvertrouwen volop rollen in de zogenaamde ‘talkies’ (films met geluid) weet te bemachtigen. De al veel bekendere acteur Jack Conrad (Brad Pitt) is na het zoveelste huwelijk juist onderweg naar de vergetelheid - lukt het Nellie en Manny zich staande te houden in Hollywood, waar drank-, drugs- en gokverleidingen voortdurend op de loer liggen? 

'Babylon' is een wervelende, uitbundige blik op de opkomst van de filmindustrie vol verwijzingen naar de pre-code cinema. 

Speeltijden & tickets

Morgen
Dinsdag 31 januari
Woensdag 1 februari
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×