Op donderdag 16 februari om 19.00 uur organiseren we samen met onze partners Bibliotheek Hilversum en Libris Voorhoeve een nieuwe editie van Boek & Film met een speciale vertoning van 'Women Talking'. De film zal worden ingeleid door Jacqueline Boerenbach, programmeur van Bibliotheek Hilversum. 

Boek & Filmclub: donderdag 23 februari, 19.00 -20.00 uur
Bibliotheek Hilversum ('s-Gravelandseweg 55)
Een week na de voorstelling, als de film enigzins bezonken is, organiseert de Bibliotheek een nagesprek over boek en film. Tevens nodigen we je uit om tijdens deze eerste bijeenkomst in de Bibliotheek mee te denken over het vervolg en de opzet van deze Boek & Filmclub. Deelname is gratis, het wordt op prijs gesteld als je je aanmeldt via klantenservice@bibliotheekhilversum.nl. 

In de boekverfilming van Wat ze zeiden, van Miriam Toews, ontdekken de vrouwen van een mennonitische gemeenschap dat ze helemaal niet zijn “aangevallen door demonen die hen kwamen straffen voor hun zonden”, maar dat ze zijn gedrogeerd en verkracht door een groep mannen uit hun eigen gemeenschap. De mannen verdwijnen voor 48 uur achter de tralies. In dat tijdsbestek discussiëren acht vrouwen van verschillende generaties uitgebreid met elkaar over hun toekomstige lot. Doen ze niets, blijven ze en gaan ze vechten, of zoeken ze de onbekende vrijheid vol onzekerheden op? Regisseur Sarah Polley (‘Away From Her’) haalt het maximale uit de sterrencast – ‘Women Talking’ is Oscar-kanshebber pur sang.

Speeltijden & tickets

Donderdag 16 februari
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×