Op woensdag 26 april om 19.00 uur zijn Freek en Hella de Jonge te gast in het filmtheater voor een Q&A na afloop van hun nieuwe film 'Het Atelier'. 

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella de Jonge al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.

Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.

In 'Het Atelier' voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

Voorafgaand aan de hoofdfilm wordt de korte prijswinnende animatiefilm 'Die Ene' vertoond, geregisseerd door Silvester Zwaneveld. Na de voorstelling zijn Hella en Freek de Jonge te gast voor een nagesprek waarin je je vragen over de film kan stellen. 
Voor deze voorstelling geldt een aangepast tarief van €12,50. Cinevillers betalen een toeslag van €5.

Speeltijden & tickets

Woensdag 26 april
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×