Housing is not 'putting people in a box', but 'to live more aware about the environment'. Dat is het thema van de twee films die we op dinsdag 15 april gaan draaien. Ze zullen worden ingeleid door Mart-Jan Oosterveld van Moost Architectuurwerkplaats. Hij is ook de architect van het Filmtheater.

Der Traum vom Baumhaus (das Ökoprojekt von Frei Otto in Berlin)

Midden in Berlijn werd in 1987 een uniek ecologisch project van zelfbouw gerealiseerd. Binnen een basismodel ('Baumhaus') mochten achttien bewoners zelf hun huis ontwerpen/bouwen volgens ecologische principes. Na jaren van verhitte discussies en ruzies stond het er. Na 25 jaar stralen zowel architecten als bewoners nog steeds als ze het over hun droomhuis hebben. (65 min. Engels ondertiteld.)

Living in the landscape

"Architecture is a shelter: it keeps the weather out and makes the soul alive". Aldus de Australische architect Peter Stutchbury, die met zijn ontwerpen de essentie wil laten voelen van het land waarop je woont. Hij verbindt 'binnen' met de natuurlijke elementen van 'buiten'. Deze inspirerende korte film zet tot meditatie aan, ook vanwege de prachtige beelden. (30 min, Engels gesproken, niet ondertiteld.) 

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×