Foto-journalist Jeff zit thuis met zijn been in het gips en heeft niets andere te doen dan naar de overburen te kijken. Zijn vriendin komt hem daarbij graag gezelschap houden. Op een dag valt hem iets op wat zou kunnen wijzen op ... een moord! Hitchcock op zijn best met James Stewart en Grace Kelly.

De fotojournalist Jeff is vanwege een gipsbeen aan zijn rolstoel gekluisterd. Het is snikheet en hij heeft eigenlijk niets anders te doen dan naar buiten te kijken, naar de buren die een appartement aan dezelfde binnenplaats hebben als hij. Hun levens hebben voor hem weinig geheimen meer: het pasgetrouwde stel, de vrijgezelle componist, de eenzame vrouw, de danseres die graag schaars gekleed voor het raam oefent, en de norse man wiens vrouw altijd ziek in bed ligt. Jeffs telelens is een handig hulpmiddel bij zijn gegluur, waarbij hij soms gezelschap krijgt van zijn vriendin. Op een dag valt Jeff iets op. Samen met zijn vriendin speculeert hij erover wat er gebeurd kan zijn. Een van de hypotheses is … moord!

Voor deze film liet Hitchcock een enorm decor bouwen, dat de binnenplaats moet voorstellen van een wooncomplex in Greenwich Village. De film is een heerlijke mix van spanning en humor. De blonde Hitchcock-heldin van dienst is weer Grace Kelly, mooier dan ooit. Thelma Ritter is als masseuse goed voor een stroom van heerlijke wisecracks. Bij gelegenheid moeten we het ook eens hebben over het vallen in Hitckcock-films, want net als 'Shadow of a doubt' en 'North by northwest' eindigt deze film met een val. 

NB De trailer op deze pagina heeft geen ondertitels, maar de film zelf zal wel ondertiteld zijn.

Modal Title

Any content could go in here.

×