NB U kunt ook kaartjes bestellen via de Biologische Slagerij. Drie volle spaarkaarten van deze winkel geven recht op een kaartje. 

Jan Dirk en Irene van der Voort hebben een zuivelbedrijf in Lunteren. Zo'n tien jaar geleden drong het tot hun door hoe slecht het eigenlijk gesteld was met hun koeien. Technologische oplossingen bleken vaak alleen maar te leiden tot nieuwe problemen. Wat zou er gebeuren, zo vroegen ze zich af, als ze zouden stoppen met antibiotica en zelfs met vaccinaties? Ze besloten het erop te wagen. Het bleek een kwestie van vallen en opstaan, oude kennis bovenhalen,  experimenteren en volhouden.

Nu hebben ze een uniek antibioticavrij bedrijf waar gezonde Jersey-koeien hun horens mogen houden, waar het weiland in een ecologisch evenwicht verkeert en waar rauwmelkse kaas met natuurkorst ('Remeker Puur') wordt gemaakt die bij de beste restaurants als delicatesse op de kaart staat. De boeren, de koeien, de grond, de mest en alle andere elementen van de oorspronkelijke kringloop staan weer in een betekenisvol verband met elkaar. De melkkoeien blijven bovendien uitstekend geschikt voor consumptievlees.

Filmer Onno Gerritse maakte een portret van Jan Dirk en Irene en hun unieke bedrijf. Wij vertonen deze film n.a.v. het 25-jarig bestaan van de Biologische Slagerij aan de Bussumerstraat (vlakbij C&A en de ANWB). Eigenaresse Marion van Vught zal aanwezig zijn en vertellen hoe zij in contact kwam met het echtpaar Van der Voort, van wie zij de producten in de winkel verkoopt. Daarnaast komt Herman-Jan Stroes van de Stichting Dansen met Gehoornde Dames vertellen over de passie voor gezonde landbouw en voeding, en om vragen van het publiek te beantwoorden. Natuurlijk zal er ook wat te proeven zijn!

Website Biologische Slagerij      

Website Stichting Dansen met Gehoornde Dames

Modal Title

Any content could go in here.

×