'Rebelse stad - Provo en de onstuimige jaren zestig' laat zien hoe een klein groepje jongeren in het Amsterdam van de jaren zestig met anarchistisch elan en ludieke acties de macht uit haar tent lokt, politie en burgemeester tot wanhoop drijft, de jeugd een stem geeft en Nederland voorgoed verandert. Provo wordt onbedoeld de spreekbuis van het verlangen naar verandering.

Vrijdag 6 en woensdag 11 februari te zien.

De documentaire laat de periode herleven, waarin naoorlogse jongeren voorgoed afscheid nemen van de oorlogsjaren van hun ouders.


Er komen allerlei personen aan het woord, die direct bij de gebeurtenissen rond Provo betrokken waren. Hoofdpersonen als Roel van Duijn, Saar Stolk, vrouw van wijlen Rob Stolk, Robert Jasper Grootveld (die tot leven komt in een nooit eerder vertoond interview met Theo van Gogh) en Cor Jaring, de fotografische chroniqueur van die tijd, maar ook Luud Schimmelpennink, Irene van de Weetering, Hans Metz en Auke Boersma.

In de amper twee jaar van Provo's officiële bestaan onderging Nederland een metamorfose. Van een land waar nauwelijks iemand van de gebaande paden durfde, ontwikkelde het zich tot een land dat zich aan god noch gebod stoorde, zich massaal neervlijde in het park en elkaar een joint doorgaf.

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×