In 2012 wordt modeontwerper Raf Simons benoemd tot creatief directeur bij het legendarische Franse modehuis Dior. Op het moment dat hij wordt aangesteld heeft hij nog slechts acht weken de tijd om zijn eerste haute couture collectie voor Dior te ontwerpen en maken. ‘Dior & I’ biedt een verrassend realistische blik op de harde en hectische modewereld. Spannend en vermakelijk, ook voor degenen die niets met mode hebben. Van de regisseur van ‘Diana Vreeland – the eye has to travel’.

★★★★ NRC ★★★★ VPRO Gids ★★★★ Algemeen Dagblad

De Belgische Raf Simons heeft nog maar weinig couture-ervaring als hij begin 2012 aan de eerste collectie voor Dior begint. Alle verwachtingen zijn dan ook hooggespannen als de eigenzinnige nieuwkomer aan de slag gaat. Hoewel de druk torenhoog is - acht weken is natuurlijk helemaal niets als het gaat om jurken die voor tienduizenden euro’s van de hand moeten gaan - besluit Simons regisseur Frédéric Tcheng alle ruimte geven om dit zenuwslopende proces van dichtbij vast te leggen. Voor Dior is het ook nog eens een uiterst belangrijke show, een die alle ellende met Simons voorganger – de flamboyante John Galliano die in 2011 op staande voet ontslagen werd na antisemitische uitspraken – moet doen vergeten.

Er is gefilmd vanaf de allereerste ideeën tot en met de finale: een enorme modeshow op een catwalk met honderdduizenden bloemen, die natuurlijk gepaard gaat met tranen en applaus. ‘Dior & I’ laat zien hoe de onverstoorbare Simons, zijn geweldige assistent Pieter Mulier en zijn toegewijde, charmante en vaak humoristische medewerkers energiek en liefdevol te werk gaan. Regisseur Tcheng laat ons de dagelijkse druk in het modehuis voelen, maakt een elegante buiging naar de geschiedenis van Dior en brengt tegelijkertijd een hommage aan de tientallen toegewijde naaisters in het atelier.

De pers over 'Dior & I':

★★★★ "Elegante en muzikaal prachtig omlijste documentaire" - Algemeen Dagblad
★★★★ "Enorme intensiteit en creative energie" - VPRO Gids

★★★★ "De beste film over de mode-industrie is nog altijd Prêt-à-porter, maar Dior and I komt dicht in de buurt" - NRC Handelsblad / NRC Next

Elle – “Een must voor modeliefhebbers.”
Harper’s BAZAAR – “overweldigend mooi”
More Than Classic – “Een wervelende hommage aan de mode.”
Marie Claire – “Gaat dat zien: de magistrale film Dior and I..”

"A fashion doc with both a sense of history and a feel for the energy of a work in progress." The Hollywood Reporter
"Beautifully crafted." Variety
“Simply the best movie about fashion.” Elle Magazine
"Wondrous scenes." Screen Daily
"A brilliant film - I loved it." Justine Picardie, Harper's Bazaar

Modal Title

Any content could go in here.

×