Hilversum Mediawijs

Mediawijsheid is een belangrijke vaardigheid voor de toekomst en is daarmee een steeds belangrijkere pijler binnen het onderwijs. Op initiatief van Hilversum Mediastad slaan lokale culturele instellingen en basisscholen de handen ineen onder de naam Hilversum Mediawijs, met als doel Hilversumse kinderen de meest mediawijze kinderen van Nederland te maken.

Feestweek met (gratis) workshops omtrent Media in vrijheid

De start van het initiatief wordt gevierd tijdens Dutch Media Week (3-11 oktober 2020) met een feestelijke week vol workshops rond het thema media in vrijheid. In het maken van media is vrijheid immers onmisbaar; met media wordt vrijheid bevochten, onderhouden en gevierd. Het uitdrukken van je mening en media maken in (on)vrijheid staat centraal tijdens de feestweek waarin groepen 7 en 8 van Hilversumse basisscholen gratis kunnen deelnemen aan één of meerdere workshops. Het volledige programma en aanmeldformulier vind je hier.

Het mediacluster

Hilversum Mediawijs bestaat uit: Bibliotheek Hilversum, Nederlands Instituut van Beeld en Geluid, SBK Kunstuitleen Gooi- en Eemland, Grafisch Atelier Hilversum, Filmtheater Hilversum en Museum Hilversum. Zij hebben met steun van Gemeente Hilversum en Cultuureducatie Gooi- en Vechtstreek de handen ineen geslagen om mediawijsheid vanuit een lokaal perspectief betekenis te geven.

Media in vrijheid

In het kader van Hilversum Mediawijs biedt Filmtheater Hilversum het volgende programma aan. 

Titel: Film in Vrijheid
Duur: circa 90 minuten
Locatie: Herenplein 5 te Hilversum
Datum: 8 oktober 2020, ochtend

Filmtheater Hilversum biedt een selectie van drie jeugdfilms die elk op hun eigen manier een verhaal vertellen over vrijheid. Over hoe het is om in (on)vrijheid te leven of over de vrijheid om te mogen zijn wie je bent. Bij de films wordt educatiemateriaal beschikbaar gesteld waarmee je als leerkracht voor en na de film mee aan het werk kunt. Er kan gekozen worden voor de volgende films:

– BINTI
De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar vader Jovial vluchten voor de politie die hen het land wil uitzetten. Een kleurrijke, liefdevolle, humoristische familiefilm over het volgen van je dromen.

– Mijn bijzonder rare week met Tess
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.

– Toen mijn vader een struik werd
Als tienjarig meisje in je eentje op de vlucht slaan voor oorlog. Het lijkt ondenkbaar, maar is actueler dan ooit. Deze familiefilm is de boekverfilming van het gelijknamige, eigenzinnige kinderboek van Joke van Leeuwen, waarin we worden meegenomen in de wereld van een meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land. 

Meer informatie rondom Hilversum Mediawijs en inschrijven voor het programma kan hier

Schoolvoorstellingen

Met alle plezier geven wij overdag voorstellingen voor het onderwijs, van basisschool tot VWO of HBO-opleiding. Indien het een film betreft die wij al in huis hebben, is er zelfs niet een minimumaantal deelnemers. De prijs per leerling is € 3,75 voor basisschool en € 4,25 voor middelbare school. Eventueel kan dit worden betaald vanuit het CKV-budget van de school. 

Neem contact op via info@filmtheaterhilversum.nl
Ideeën voor films voor middelbare scholieren kunt u opdoen op www.moviezone.nl

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×