In september barst traditioneel het nieuwe filmseizoen weer los. De grootste hits en belangrijke successen van onder andere het Filmfestival van Cannes zijn in aantocht. Zo is  onder meer eind september het langverwachte vervolg op ‘De nieuwe wildernis’ – Holland, natuur in de delta - bij ons te zien en een maand later is Oscarwinnaar Paolo Sorrentino terug met Harvey Keitel, Michael Caine en Jane Fonda in ‘Youth [La Giovinezza]’, zijn langverwachte opvolger van ‘La grande bellezza’.

Om u alvast de gelegenheid te geven enkele ijzersterke nieuwe films te zien, hebben we zondag 23 augustus vier sterke voorpremières voor u klaarstaan. Dé mogelijkheid om bijvoorbeeld de winnaar van de Gouden Palm Winnaar ‘Dheepan’ als allereerste te kunnen zien. De vier films die wij speciaal voor u selecteerden zijn:

45 YEARS - Andrew Haigh (Nederlandse release: 24 september)

Over één week vieren Kate (een fantastische rol van Charlotte Rampling)  en Geoff hun 45ste trouwdag en de planning voor het feestje gaat voorspoedig. Maar dan komt er een brief aan voor haar echtgenoot. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt het de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt in de vijf dagen die nog resteren.Charlotte Rampling en Tom Courtenay werden bekroond als Beste Actrice en Beste Acteur op het Filmfestival van Berlijn.

Dheepan - Jacques Audiard (Nederlandse release: 3 september)

Om de burgeroorlog in Sri Lanka te ontvluchten, doen een ex-Tamiltijger, een vrouw en een meisje zich voor als een familie, zodat ze als vluchteling erkend kunnen worden in Frankrijk. Ze komen terecht in een voorstad van Parijs. Ze kennen elkaar nauwelijks, maar samen proberen ze een leven op te bouwen. Maar al snel blijken de achterbuurten van Parijs even gewelddadig als de streek waar ze vandaan kwamen. Het aangrijpende en ontroerende ‘Dheepan’ - bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film van Cannes - is de opvolger van Audiards bekroonde films ‘De rouille et d’os’ en ‘Un prophète’.

Mia Madre - Nanni Moretti (Nederlandse release: 3 september)

Het leven van Margherita, een succesvol filmmaker, komt onder hoogspanning te staan wanneer haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margheritha stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. ‘Mia madre’ is de nieuwe film van Nanni Moretti (‘Habemus papam’).

Que Horas Ela Volta? - Anna Muylaert (Nederlandse release: 10 september)

Val is een huishoudster die haar werk serieus neemt. Ze verzorgt alles tot in de puntjes. Van het kostuum dat ze draagt tot de hapjes die ze voor de familie maakt. Daarbij is ze de steun en toeverlaat van de 17-jarige Fabinho die ze al van kleins af aan verzorgt. Haar overzichtelijke leven verandert wanneer haar dochter Jessica onverwacht voor de deur staat. Ze is voor haar studie in São Paulo op zoek naar een tijdelijk verblijf. De zelfverzekerde en eigenwijze Jessica weigert echter de huisregels te accepteren en zorgt gelijk voor spanning binnen het gezin. Val staat voor een keuze: blijft ze haar werkgevers trouw of kiest ze voor haar eigen kind? Bekroond op vele festivals, waaronder Berlijn en Sundance.

Vertoningstijden:

14.00 Que Horas Ela Volta?

16.15 Mia Madre

18.30 45 YEARS 

20.30 Dheepan 

Kaartjes zijn nu te koop en te reserveren.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×