GAY & LESBIAN SUMMER FILM FESTIVAL! 9 FILMS IN 12 STEDEN.

/ HOLDING THE MAN / LIZ IN SEPTEMBER / DEPARTURE / THEO ET HUGO / GIRLS LOST / TRU LOVE / VIVA / ALL ABOUT E / INSIDE THE CHINESE CLOSET /

Het is al jaren een vaste traditie in de zomer: vanaf maandag 11 juli kun je weer genieten van een prachtige reeks nieuwe Gay & Lesbian films. Tot en met dinsdag 6 september vertonen we iedere maandag- en dinsdagavond rond de klok van 20.30 negen nieuwe films waarin gays, lesbo’s centraal staan. We vertonen alle films twee keer, met een aantal weken ertussen, zodat niemand een film hoeft te missen. Geniet van de Gay & Lesbian Summer!

OP VAKANTIE EN GEEN TIJD ONS THEATER TE BEZOEKEN?

Alle 9 films uit het Gay&Lesbian Summer Film Festival zijn (al) vanaf maandag 2 juli t/m 18 zondag september ook te zien op onze vierde – online – filmzaal! Kortom: ben je heel lang op vakantie of zie je geen kans een of meerdere films op het witte doek te zien? Kijk ze lekker thuis, op de bank of in de tuin: waar je maar wil! Ga naar http://www.filmtheaterhilversum.nl/filmthuis/ 

 

ALLE FILMS VAN HET FESTIVAL:

Departure

Alex Lawther (‘The Imitation Game’) is door de Londense filmcritici gekroond tot 'Young British Performer of the Year' na zijn vertolking van de jonge Alan Turing in 'The Imitation Game'. In ‘Departure’ speelt hij de vijftienjarige Elliot. Hij spendeert een week met zijn moeder in Zuid-Frankrijk om hun zomervilla uit te ruimen met het doel deze te verkopen. Hij worstelt met ontluikende seksuele gevoelens, zij met haar scheiding. Beiden kampen met ingehouden emoties waardoor er tussen de twee altijd een stille maar beladen sfeer hangt. Wanneer de mooie en mysterieuze Clément in hun levens verschijnt, worden moeder en zoon gedwongen om hun verlangens en emoties onder ogen te zien.

‘Departure’ is een intiem verhaal over het einde van een zomer, het einde van een kindertijd en het einde van een ooit liefdevol gezin.

Engeland 2015. 109 minuten Regie: Andrew Stegall Met: Alex Lawther, Juliet Stevenson

Maandag 11 juli & maandag 15 augustus

 

All About E

Mooi, sexy, wild. E leidt het bestaan dat ze altijd wilde: als DJ en geoefend hartenbreekster met een Libanees-Australische achtergrond. Wanneer ze per ongeluk een tas met dubieus geld vindt, komt ze in een verleiding die ze beter had kunnen weerstaan. Op de vlucht voor de maffia zal ze de keuzes uit haar verleden opnieuw tegenkomen. Lukt het de lesbische E om haar familie te vertellen wie ze echt is?

Deze sexy thriller annex roadmovie beleef je als een enerverende achtbaan: van de grootste nachtclubs van Sydney tot de verlaten achterbuurten. Lesbisch popcornvermaak van de bovenste plank.

Australië  2015, 96 min Regie: Louise Wadley Met Mandahla Rose, Julia Billington, Brett Roger.

Dinsdag 12 juli & dinsdag 9 augustus

 

Théo & Hugo

In Parijs, in een darkroom, ontmoeten Théo en Hugo elkaar. Het is meteen liefde op het eerste gezicht. Na hun intense sekspartij voelen de twee mannen de behoefte om naar buiten te gaan. Wanneer ze samen door de verlaten straten van nachtelijk Parijs lopen, worden ze plotseling geconfronteerd met een gevoel van werkelijkheid die hun vrijheid lijkt uit te wissen en leidt tot een bepaalde hulpeloosheid. Willen ze elkaar wel leren kennen? Zal hun vertrouwen worden beloond en wat zijn hun verwachtingen? 
De regisseurs weten het streven naar intimiteit van de twee mannen ondanks hun onzekerheid op een mooie en gevoelige wijze weer te geven. De twee hoofdrolspelers verrassen met hun opmerkelijk intuïtieve optreden en hun ongelooflijke charme.

Frankrijk 2016. 97 min Regie: Olivier Ducastel & Jacques Martineau  Met: François Nambot, Geoffrey Couët (de film wordt voorafgegaan door de korte film ‘Buddy’.

Maandag 18 juli & maandag 22 augustus

 

Liz in September

Zoals ieder jaar viert womanizer Liz haar verjaardag met haar vrienden op het strand in de Caraïben. Maar dit jaar is het anders. Ze is erg ziek en omdat ze geen medelijden wil, verbergt ze dit voor haar vrienden. Wanneer een jonge vrouw zich bij de groep voegt, dagen de vrienden van Liz haar uit deze vrouw te verleiden. Zoals gewoonlijk gaat Liz de weddenschap graag aan. Maar als ze er achter komt dat de jonge vrouw intens verdriet met zich meedraagt, pakt alles anders uit dan verwacht.

‘Liz in september’ is gebaseerd op het succesvolle lesbische toneelstuk ‘Last Summer at Blue Cove’. Voor deze bewerking werd the Blue Cove verwisseld voor de Caraïbische stranden met een diverse cast van uitsluitend exotische vrouwen.

Venezuela 2014. 100 min Regie: Fina Torres Met: Patricia Velasquez, Danay Garcia, Mimi Lazo.

Dinsdag 19 juli & dinsdag 16 augustus

 

Viva

Jesus scharrelt in een vervallen (maar altijd zeer fotogeniek) Havana een inkomen bij elkaar door bij oudere dames thuis het haar te kappen. Daarnaast verzorgt hij de pruiken van een groep drag-queens die avond aan avond optredens verzorgen in een club. Daar ontdekt hij dat het enige moment waarop hij zich volledig bevrijd voelt van de problemen van het dagelijks leven is wanneer hij op het podium staat. Getransformeerd als Viva, zijn prachtige alter ego, ontsnapt hij uit de realiteit met klassieke nummers over onbereikbare liefde en rauwe pijn. Dat is wat hij voor altijd wil. Maar zijn droom levert frictie op met zijn alcoholische vader Angel, die ongevraagd bij hem intrekt. Zijn ideeën over mannelijkheid leggen restricties op hoe zijn zoon zijn leven mag leiden. Wanneer de mannen zich langzaamaan met elkaar verzoenen, wordt ‘Viva’ een ontroerend en hartverwarmend verhaal.

Ierland, Cuba 2015. 100 min.  Regie: Paddy Breathnach  Met: Jorge Perugorría, Luis Alberto García, Héctor Medina

Maandag 25 juli & maandag 29 augustus

 

Tru Love

Tru, 37 jaar oud, is werkloos en date zich een ongeluk. Tot ze Alice, een weduwe van 60, ontmoet. Die staat onverwachts op het vliegveld voor een verrassingsbezoek aan haar dochter Suzanne. Suzanne is echter een drukbezette bedrijfsjuriste die geen tijd heeft voor de visite van haar moeder. Ze vraagt haar vriendin Tru om haar moeder op te halen.
In het contact met Alice vindt Tru de steun die ze al zo lang zoekt. Snel groeit er meer tussen beiden. Suzanne doet nog een wanhopige poging om een wig tussen de twee te drijven. Maar 'Tru love' is niet zo maar te stoppen...

Canada 2015. 94 min Regie: Shauna MacDonald, Kate Johnston Met: Shauna MacDonald, Kate Trotter.

Dinsdag 26 juli & dinsdag 23 augustus

 

Holding the man

Wanneer Timothy op vijftienjarige leeftijd rugbyspeler John ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Vechtend tegen vooroordelen, zowel thuis als op school, vormt het paar een hechte band die al snel overgaat in een relatie die voor altijd hun leven verandert. Timothy en John beleven goede en slechte tijden, maar worden dan geconfronteerd met hun grootste uitdaging wanneer een van hen onverwacht ziek blijkt. ‘Holding the Man’ is een hartverscheurend verslag van een relatie die bijna twee decennia duurde en een teder, romantisch bewijs van de sterke en verlossende kracht van liefde. Naar de bestseller van Timothy Conigrave, die van zijn boek alleen al in Australië meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Australië  2015. 127 min. Regie: Neil Armfield. Met: Geoffrey Rush, Ryan Corr, Guy Pearce, Sarah Snook, Anthony LaPaglia, Craig Stott

Maandag 1 augustus & 5 september

 

Girls lost

Kim, Bella and Momo zijn onafscheidelijke vriendinnen die met regelmaat worden gepest op school. Wanneer zij een geheimzinnige plant vinden, verandert hun leven compleet. Door het innemen van de nectar van deze plant veranderen de meisjes tijdelijk in jongens. Het tij veranderd drastisch. Als jongens tellen ze opeens overal mee en zijn ze razend populair. Maar de euforie verandert wanneer een van hen haar nieuwe identiteit iets te enthousiast omarmt en er onverwachte gevoelens ontstaan. Met mooie beelden en een meeslepende soundtrack is dit een modern, donker sprookje in de beste Grimmtraditie. Zeker niet voor kinderen, maar een allegorisch verhaal over hoe vloeiend de grenzen tussen geslacht en geaardheid eigenlijk zijn.

Zweden 2015 106 min. Regie: Alexandra-Therese Keining  Met: Tuva Jagell, Emrik Öhlander, Vilgot Ostwald Vesterlund, Wilma Holmén, Alexander Gustavsson

Dinsdag 2 augustus & dinsdag 30 augustus

 

 

Inside the Chinese Closet

Documentaire over Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind. Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen. Via zijn online zoektochten en ondergrondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen, maar de juiste laat nog op zich wachten. Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die 'zoektocht' blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht. Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij?

Gedurende de film botsen Andy en Cherry met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners en van de partners van het verstandshuwelijk. De verhalen van Andy en Cherry vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo's in de huidige Chinese samenleving tegen aan lopen.

Nederland, China 2015 72 min. Regie: Sophia Luvara.

Maandag 8 augustus & dinsdag 6 september

 

Ook op FILMTHUIS!

Alle 9 films uit het Gay&Lesbian Summer Film Festival zijn vanaf maandag 2 juli t/m 18 zondag september ook te zien op onze vierde – online – filmzaal! Kortom: ben je heel lang op vakantie of zie je geen kans een of meerdere films op het witte doek te zien? Ga naar http://www.filmtheaterhilversum.nl/filmthuis/

En bezoek ons lekker dus vanuit je eigen huis. Via je TV, laptop, tablet of smartphone kan dat 24 uur per dag! Voor € 8,50 per film zie je deze nieuwste films. Betalen kan met iDeal, PayPal of creditcard.

 

Kortings-actie!

Bij aankoop van een fysiek filmkaartje van een van de Gay & Lesbian Films uit het festival krijgen bezoekers bij de kassa een flyer waarmee je 50% korting krijgt op een Gay & Lesbian film naar keuze op Filmthuis! (zo lang de voorraad strekt!)

En wanneer je online 4 van de films hebt bekeken, is de vijfde gratis!

 
Deel dit bericht:

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×