Hoera! Het filmtheater gaat weer open! Vanaf 4 juni zijn er weer films te zien op ons witte doek. Hoe gaat een bezoek eruit zien?

De derde zaterdag in augustus (20-8) is het weer zover: traditiegetrouw organiseren we dan de jaarlijkse openluchtvoorstelling in het Dudokpark (voor het raadhuis). En dit jaar hebben we een héérlijke en bizarre komedie:

LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT

Geloof het of niet, maar God bestaat echt! Hij (gespeeld door Benoît Poelvoorde) woont in Brussel samen met zijn vrouw en tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt (en ontregelt) hij alles op aarde. Van de rijen voor de kassa in de supermarkt tot de telefoon die rinkelt als je net in bad zit. ★★★★1/2 De Filmkrant ★★★★ Algemeen Dagblad ★★★★ de Volkskrant

Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid, want iedereen weet opeens precies hoe lang hij of zij nog te leven heeft. God is woedend. Hij ziet geen andere optie dan zich onder de bevolking te mengen om orde op zaken te stellen. Eenmaal op aarde ontdekt hij wat voor een lelijke wereld hij geschapen heeft.

Heerlijke, bijzondere, zwarte komedie van Jaco van Dormael (‘Mr. nobody’, ‘Le huitième jour’), die met ‘Le tout nouveau testament’ geen kritische film over religie wilde maken maar simpelweg een goede komedie. En daarin is hij geslaagd: een van de allerleukste films van het afgelopen jaar!

 

De toegang is gratis en neem vooral ook vrienden, buren of bekenden mee die het Filmtheater nog niet kennen. Zo krijgen zij alvast de smaak te pakken.

De hoofdfilm begint rond 21.30 uur, dan is het donker genoeg. Wie al om 20.15 uur komt verzekert zich niet alleen van een fijn plekje maar kan ook genieten van live muziek.

In onze stand kunt u koffie, thee, frisdrank, bier en wijn kopen. Neem een klapstoeltje van thuis mee. Ook een lekkere warme trui of jas is soms geen overbodige luxe.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×