In het kader van Internationale Vrouwendag draaien we op 8 maart ‘20th Century Women’ in voorpremière. De dag staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld; een fantastische gelegenheid om dit prachtige coming-of-age-verhaal met hoofdrollen voor drie ijzersterke actrices te vertonen.

Een film als een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen. Dat is ‘20th Century Women’. Een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder, te verstaan als een liefdesbrief aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Santa Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie (jong talent Lucas Jade­Zumann) groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en van een heel andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die de gevoelige en slimme Jamie mede vormen.

Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit humoristische en invoelende coming-of-age-verhaal met drie topactrices in de hoofdrol. Zoals ‘Beginners’ (2010) een film was over zijn vader is ‘20th Century Women’ een ode aan zijn moeder. De geweldige soundtrack is nog maar één voorbeeld van Mills’ grote liefde voor geschiedenis en research.

 

‘20th Century Women’  - genomineerd voor de Oscar voor Beste Originele Script - gaat 20 april officieel uit in Nederland, maar is maandag 8 maart bij ons alvast in voorpremière te zien in combinatie met een heerlijke maaltijd tijdens onze Film & Food special. 

 

De prijs voor de film, het eten en twee drankjes is slechts € 24,50. Het eten wordt geserveerd tussen 18.30 en 19.30 uur. Schuif aan wanneer je wilt. De film start om 20.30 uur.
Deel dit bericht:

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×