Dinsdag 21 februari is de tweede editie van Hilversum in Gesprek. Dan te gast: schrijfster en onderzoekster Jolande Withuis. Zij publiceerde onlangs de biografie ‘Juliana, Vorstin in een mannenwereld’. Ze wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

Dr. Jolande Withuis (1949) is een sociologe die vooral veel gepubliceerd heeft over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Zij doceerde vrouwenstudies aan de VU in Amsterdam en de universiteit van Nijmegen. Tot 2014 was ze als onderzoekster verbonden aan het NIOD. Ook schreef Withuis jarenlang voor de NRC, Trouw en de Volkskrant en was tot 2007 columniste van het maandblad Opzij. Zij schreef ‘Erkenning’, ’Na het kamp’, ’De vrouw als mens’ en in 2008 de biografie over verzetsman Pim Boellaard ’Weest manlijk, zijt sterk’. Deze werd bekroond met de Grote Geschiedenis Prijs 2009. Vorig jaar verscheen haar biografie over oud-koningin Juliana, ‘Juliana, Vorstin in een mannenwereld’. Het werd een bestseller. De keuzefilm van Jolande Withuis is het veelbekroonde ‘A Royal Affair’.

Dinsdag 21 februari
19.30 – 20.30 uur: Gesprek met Jolande Withuis o.l.v. Cisca Dresselhuys (60 min) 
20.30 – 21.00 uur: Pauze en mogelijkheid tot het laten signeren van boeken 
21.00 uur: Jolande Withuis’ keuzefilm ‘A Royal Affair’ (132 min) 

Kaarten Hilversum in Gesprek zijn € 7,50. Als u ook naar de film gaat, krijgt u twee euro korting op het filmkaartje en betaalt u voor gesprek + keuzefilm slechts € 14,-. Filmkaartjes zijn ook los te koop.

’Hilversum in Gesprek’ is een nieuw initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum, dat via een gesprek wil verbinden en de dialoog aangaan. ’Hilversum in Gesprek’ organiseert iedere maand een avond in het filmtheater waarvoor bekende schrijvers en wetenschappers worden uitgenodigd om te komen praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een keuzefilm van onze gast die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Hilversum in Gesprek - wordt verwacht in maart
Op dinsdag 21 maart zal Herman Koch, schrijver van het Boekenweekgeschenk 2017, te gast zijn bij ‘Hilversum in Gesprek’. Kaartverkoop daarvoor start woensdag 1 maart.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×