Grootouders, vaders en moeders opgelet! Vanaf vrijdag 17 februari is het alweer tijd voor de voorjaarsvakantie! Daarom gaan we van maandag 20 februari t/m zondag 26 februari een week lang lekker vroeg open en vertonen we al vanaf 11.00 uur extra veel kinder- en familiefilms. Voor groot en klein een heerlijke manier om de dag te beginnen.

PROGRAMMA

ZA 18 FEBRUARI
13:45 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace
14:00 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes

ZO 19 FEBRUARI
11:00 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes
13:20 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace

 MA 20 FEBRUARI
11:00 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace
11:15 De GVR (Nederlands gesproken)
12:50 Buurman & Buurman: Al 40 jaar beste vrienden!
13:20 Ballerina
14:15 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes

DI 21 FEBRUARI
11:00 Ballerina
11:15 Sing
12:55 Casper en Emma op Safari
14:10 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace
14:45 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes

WO 22 FEBRUARI
11:00 Pluk van de Petteflet
11:30 Ballerina
13:00 Kampioenen van Amsterdam
13:35 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes
14:40 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace

DO 23 FEBRUARI
11:00 Ballerina
11:15 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes
12:55 Buurman & Buurman: Al 40 jaar beste vrienden!
13:50 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace
15:40 Sing

VR 24 FEBRUARI
11:00 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace
11:15 De Kleine Prins
12:45 Kampioenen van Amsterdam
14:00 Ballerina
15:55 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes

ZA 25 FEBRUARI
11:00 Ballerina
11:15 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes
13:20 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace

ZO 26 FEBRUARI
11:00 Lukas & Abel: Vleugelbroertjes
13:40 Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace


SOLAN EN LUDWIG: DE GROTE KAASRACE

De brutale eend Solan zet het kleine Noorse dorpje opnieuw op stelten. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen stad en het naburige dorp, zet hij alles op alles om zichzelf te bewijzen als een echte racekampioen. Enthousiast en overmoedig sluit Solan een geheime weddenschap af op de overwinning van zijn eigen team. Hij zet zijn huis en de wonderbaarlijke werkplaats van zijn vriend, de briljante uitvinder Reodor, op het spel. En dat is een prijs die zijn tegenstander Clapton, de directeur van de lokale kaasfabriek, niet wil missen! Met zijn beste vriend Ludwig de egel en de slimme Reodor in zijn team, twijfelt Solan niet aan de overwinning. Maar het wordt heel spannend wanneer Clapton de hulp inschakelt van een vreemde grappenmaker en een woeste gorilla. Zal het Solan lukken de prijs alsnog mee naar huis te nemen? In Noorwegen zijn Solan & Ludwig een begrip en hun films echte kaskrakers. De nieuwste Solan & Ludwig film uit de befaamde Noorse stop-motion animatiestudio Qvisten Animation is na ‘Solan en Ludwig en de Sneeuwmachine’ uit 2013 opnieuw een spannend avontuur in een oergezellige Noorse sfeer. De film werd genomineerd voor een Kristallen Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Noorwegen 2015 78 min. Regie Rasmus A. Sivertsen Nederlands gesproken VANAF 18 FEBRUARI

LUKAS & ABEL: VLEUGELBROERTJES

Een prachtige familiefilm over hoop, vrijheid en ontdekking die zich afspeelt in de schitterende natuur van de Oostenrijkse bergen. Soms geeft een vriendschap je vleugels. De paden van Lukas en de kleine arend Abel kruisen elkaar als Abel uit zijn nest wordt geduwd door zijn sterkere broer. Wanneer Lukas hem vindt, neemt hij hem onder zijn hoede en de twee worden beste vrienden. Na het overlijden van Lukas’ moeder is het moeilijk communiceren met zijn weinig begripvolle vader. De vriendschap met de arend komt op het juiste moment. Maar Abel blijft natuurlijk wel een roofvogel… Zal Lukas hem ooit kunnen leren vliegen?

Oostenrijk 2016 98 min. Regie Gerardo Olivares, Otmar Penker Nederlands gesproken VANAF 15 FEBRUARI

KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM

Ieder jaar wordt in Amsterdam het spannende straatvoetbaltoernooi gehouden met de grote finale op de Dam, midden in het centrum. In deze jeugddocumentaire volgen we vijf 12-jarige jongens die meedoen aan dit toernooi. De jongeren komen uit verschillende wijken van de stad en hebben allemaal een andere sociaal-culturele achtergrond. En iedere jongen heeft zo zijn eigen uitdagingen. Eén ding hebben ze gemeen: de liefde voor de bal! Wie zal het prestigieuze toernooi gaan winnen? Het straatvoetbalkampioenschap is pure emotie, maar ook een wijze levensles in het vinden van grenzen en het omgaan met teleurstelling. Er is geprobeerd een zo uiteenlopend beeld van de sterspelers te schetsen, waarbij duidelijk wordt dat afkomst en achtergrond er bij de (jeugd)voetballerij weinig toe doen. Zo is er een voetballertje met gescheiden ouders van wat betere komaf uit de Pijp, er is Gian die met zijn hele familie op een klein kamertje in een opvanghuis moet zien te leven. En de Roemeense immigrant Andrei met een Amsterdamse stiefvader heeft zijn biologische vader in Roemenië tot heldenstatus verheven. Tot slot zijn er nog een Nederlands-Indische jongen die net zo lief judoot als voetbalt en de blonde Justin die samen met zijn tweelingzus deel uitmaakt van een doorsnee Hollands gezin, van het type hoeksteen van de samenleving. Maar wel met een vader die zelf ooit profvoetballer was. Rode draad is dat je afkomst of sociale status nog zo kan afwijken: voetbal verbindt en doet verschillen vervagen. Het driekoppige regisseursteam heeft getracht de lol van het voetballen te laten zien en ook wat van de thuissituaties van de twaalfjarigen te schetsen.

Nederland 2016 71 min. Regie Denise Janzée, Marjolijn Heijnen, Xander de Boer Documentaire 22 EN 24 FEBRUARI

BALLERINA

Parijs 1884. Het elfjarige weesmeisje Félicie heeft maar één droom: balletdanseres worden aan de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor gaat ze op avontuur. Ze verruilen het weeshuis voor hun dromen en gaan deze achterna tot in Parijs! Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden (hij wordt zelfs de assistent van Gustav Eiffel), probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale, de verwende danseres Camille. Om haar droom uit te laten komen moet Félicie haar mannetje staan in een wereld vol valkuilen. De danstrainingen zijn zwaar en het is hard werken, maar met Victor en mentor Odette aan haar zij zet ze alles op alles om haar droom te bereiken. Animatie Frankrijk, Canada 2016 89 min.

Regie Eric Summer, Éric Warin Met de stemmen van Pip Pellens, Pim Wessels, Buddy Vedder, Robin Martens, Igone de Jongh VANAF 15 FEBRUARI

 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×