Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen brengt in samenwerking met topmusea en kunstinstituten spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek. Kijkers lopen niet alleen door de tentoonstelling, ze krijgen ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren. De Exhibition on Screen films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. En nu dus ook gewoon vanuit de comfortabele bioscoopstoel in mediastad Hilversum. In maart starten we met:

THE CURIOUS WORLD OF HIERONYMUS BOSCH

Duik in het eerste deel van de nieuwe serie Exhibition on Screen in de levendige verbeelding van de  visionair Hieronymus Bosch. Wie was hij? Waarom resoneren zijn vreemde en fantastische schilderijen nu meer dan ooit bij kunstliefhebbers? Hoe weet hij de kloof tussen de middeleeuwen en de renaissance te overbruggen? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze creaties vandaan?

Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer in deze opmerkelijke nieuwe film. ‘The Curious World of Hieronymus Bosch’ toont de veelgeprezen tentoonstelling ‘Visioenen van een genie’ in Het Noordbrabants Museum. Daar, in zijn geboortestad ’s Hertogenbosch, werd in 2016 het grootste deel van de schilderijen en tekeningen van Bosch samenbracht. De tentoonstelling trok bijna een half miljoen kunstliefhebbers uit de hele wereld.

Zijn fascinerende leven wordt onthuld, en de details en verhalen binnen zijn werken zijn te zien als nooit tevoren. Deze filmische verkenning van een groot creatief genie is onmisbaar.

In april staat ‘Rembrandt’ op het programma.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×