Dinsdag 21 maart is de derde editie van Hilversum in Gesprek. Dan te gast: auteur Herman Koch, schrijver van het Boekenweekgeschenk 2017. Hij publiceerde onlangs de roman ‘De Greppel’. Hij wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

Herman Koch (1953) is bekend als schrijver en televisiemaker (Jiskefet). In 2009 kwam ‘Het Diner’ uit, de roman waarmee hij wereldberoemd werd. De rechten van ‘Het Diner’ zijn aan bijna 50 landen verkocht en de roman stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Wereldwijd werden er meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Op het Filmfestival van Berlijn is onlangs de Amerikaanse verfilming van ‘Het Diner’ in première gegaan met Richard Gere in een van de  hoofdrollen. Herman Koch is auteur van het Boekenweekgeschenk 2017, ‘Makkelijk leven’. Zijn meest recente roman is ‘De Greppel’, over een Amsterdamse burgemeester die de weg kwijtraakt. Eerder verschenen van hem o.a. ‘Zomerhuis met Zwembad’ en ‘Geachte Heer M.’, die beide lovend werden ontvangen.

’Hilversum in Gesprek’ is een nieuw initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum, dat via een gesprek wil verbinden en de dialoog aangaan. ’Hilversum in Gesprek’ organiseert iedere maand een avond in het Filmtheater waarvoor bekende schrijvers en wetenschappers worden uitgenodigd om te komen praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

De keuzefilm van Herman Koch is het veelbekroonde ‘Hell or High Water’.

Dinsdag 21 maart
19.30 – 20.30 uur Gesprek met Herman Koch o.l.v. Cisca Dresselhuys (60 min)
20.30 – 21.00 uur pauze en mogelijkheid tot het laten signeren van boeken
21.00 uur Herman Kochs keuzefilm ‘Hell or High Water (102 min)

Hell Or High Water
Na dertien jaar celstraf keert Tanner (Ben Foster) terug naar zijn familielandgoed, waar zijn broer Toby (Chris Pine) en neefjes wonen. Wanneer ze dreigen hun ouderlijk huis te verliezen, beginnen de onafscheidelijke broers Tanner en Toby aan een reeks vakkundige overvallen op kleine, lokale banken. Omdat het steeds om maar kleine bedragen gaat, hopen Tanner en Toby onder de radar van de FBI te blijven. Alles loopt gesmeerd totdat officier Hamilton (Jeff Bridges), die opkijkt tegen zijn pensioen, zich in de zaak vastbijt.    

Regisseur David Mackenzie (‘Starred Up’) werkte voor ‘Hell or High Water’ samen met scenarioschrijver Taylor Sheridan (‘Sicario’). Nick Cave en Warren Ellis verzorgden de soundtrack. ‘Hell or High Water’ werd genomineerd voor maar liefst vier Oscars.

Kaarten Hilversum in Gesprek zijn € 7,50. Als u ook naar de film gaat, krijgt u twee euro korting op het filmkaartje en betaalt u voor gesprek + keuzefilm slechts € 14,-. Filmkaartjes zijn ook los te koop.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op dinsdag 25 april zal Gloria Wekker, emeritus hoogleraar sociale en culturele antropologie, te gast zijn bij ‘Hilversum in Gesprek’.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×