Woensdag 14 juni – de laatste Hilversum in Gesprek voor de zomerstop – is de nieuwe Denker des Vaderlands, filosoof en hoogleraar René ten Bos te gast. Journaliste Cisca Dresselhuys gaat met hem in gesprek.

René ten Bos (1959), hoogleraar Filosofie van de Managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen is sinds 1 april, na Hans Achterhuis, René Gude en Marli Huijer, Denker des Vaderlands. Wat betekent dat voor hem en voor ons? Wat hebben wij aan zo’n denker-in-algemene dienst? Behalve filosoof is Ten Bos is ook echtgenoot, vader van twee kinderen, voetbal- en schaakliefhebber, columnist van Het Financieele Dagblad, poëzieminnaar, schrijver van veel boeken en stamcaféganger. Aan al die zaken kent hij minstens zoveel gewicht toe als aan de filosofie. Hij staat bekend als een eigenzinnig denker die gangbare ideeën tegendraads opzij zet. Hij schuwt geen enkel onderwerp en analyseert net zo gemakkelijk de managementwereld als het dierenrijk, gendervraagstukken of onze omgang met de natuur.

In 2014 verscheen zijn monografie ‘Water’, die werd genomineerd voor de ECI-literatuurprijs. Met ‘Bureaucratie is een inktvis’ won Ten Bos de Socratesbeker voor het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek uit 2015. In 2017 verscheen ‘Dwalen in het antropoceen’.

Aansluitend vertonen we zijn keuzefilm ‘Leviathan’.

WOENSDAG 14 juni 
19.30 – 20.30 uur Gesprek met René ten Bos o.l.v. Cisca Dresselhuys (60 min.) 
20.30 – 21.00 uur pauze en mogelijkheid tot het laten signeren van boeken 
21.00 uur René ten Bos’ keuzefilm ‘Leviathan

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 7,50. Als u ook naar de film gaat, krijgt u € 2 korting op het filmkaartje en betaalt u voor gesprek + keuzefilm slechts € 14. Filmkaartjes zijn ook los te koop. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de website van Filmtheater Hilversum of te reserveren via (035) 623 5466. 

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand staat er een andere gast centraal.

Op dinsdag 19 september is Hilversum in Gesprek terug  van de zomerstop met als gast psycholoog, hoogleraar en auteur Douwe Draaisma.

 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×