‘The Beguiled’ is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (‘Lost in Translation’, ‘Marie Antoinette’). Het verhaal speelt zich af in 1864 tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in een meisjesinternaat in het zuiden, waar het gedaan is met de rust als een gewonde soldaat (Colin Farrell) in het internaat intrekt.    

De vrouwen die in het huis wonen leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat wordt aangetroffen. Hij wordt binnengelaten en verpleegd. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen dreigt. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

Het zwoele en zwart komische ‘The Beguiled’ is gebaseerd op het boek ‘A Painted Devil’ van Thomas Cullinan, dat in 1971 werd verfilmd door Don Siegel met onder andere Clint Eastwood en Geraldine Page in de hoofdrol. Coppola kiest duidelijk haar eigen invalshoek en vertelt het verhaal vanuit het vrouwelijk perspectief. Op het Filmfestival van Cannes werd ze bekroond met de prijs voor Beste Regie. 

Film & Food op maandag 21 augustus
‘The Beguiled’ gaat 7 september officieel uit in Nederland, maar is maandag 21 augustus bij ons alvast in voorpremière te zien in combinatie met een heerlijke maaltijd tijdens onze Film & Food special. De prijs voor de film, het eten en twee drankjes is slechts € 24,50. Het eten wordt geserveerd tussen 18.30 en 19.30 uur. Schuif aan wanneer je wilt. De film start om 20.30 uur. (Voor deze voorstelling zijn alleen kaartjes inclusief maaltijd te koop. Cineville is helaas niet geldig.)
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×