Hilversum in Gesprek is terug! Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953) is een Nederlands psycholoog die gespecialiseerd is in het geheugen. Klopt alles wat we ons herinneren wel of maken we er iedere keer iets bij- of laten we iets weg ?  En waarom hebben kinderen uit hetzelfde gezin heel andere herinneringen aan hun ouders? Kortom: hoe betrouwbaar zijn herinneringen ? Daarover schreef hij onlangs ‘Als mijn geheugen me niet bedriegt ‘. Hij is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en schrijver van een aantal zeer succesvolle boeken.

Zo publiceerde hij ‘Ontregelde geesten’, een monografie over twaalf naamgevers uit de geschiedenis van neurologie en psychiatrie, zoals James Parkinson, Sergei Korsakov, Alois Alzheimer, Georges Gilles de la Tourette en Hans Asperger. In 2013 publiceerde hij ‘De dromenwever’. Over het geheugen verschenen tot dusver vier boeken: ‘Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt’ (2001), ‘De heimweefabriek’ (2008), ‘Vergeetboek’ (2010) en onlangs dus ‘Als mijn geheugen me niet bedriegt’ (2016) . Sinds 2010 bezet Draaisma de Heymans-leerstoel van de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Draaisma wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

De keuzefilm van Douwe Draaisma - die we aansluitend om 21.00 uur vertonen - is het veelbekroonde ’45 Years’. 

Programma
19.30 – 20.30 uur Gesprek met Douwe Draaisma o.l.v. Cisca Dresselhuys (60 min)
20.30 – 21.00 uur pauze en mogelijkheid tot het laten signeren van boeken
21.00 uur De keuzefilm van Douwe Draaisma:  ’45 Years’ (93 min)

’Hilversum in Gesprek’ is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 7,50 en zijn vanaf half augustus te koop. Als u ook naar de film gaat, krijgt u twee euro korting op het filmkaartje en betaalt u voor gesprek + keuzefilm slechts € 14,-. Filmkaartjes zijn ook los te koop.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×