'Jesse' is eenmalig te zien!
Het was volop in het nieuws afgelopen week: vanwege discussie over objectiviteit en aanhoudende kritiek besloot BNN/VARA de veelbesproken documentaire ´Jesse´ over GroenLinks-leider Jesse Klaver niet uit te zenden op televisie of enig ander platform. Daarmee was de kans groot dat niemand deze film ooit zou kunnen zien en zelf zou kunnen bepalen wat ze ervan vonden. Echter… Gisteren werd bekend dat de rechten van ‘Jesse’ zijn overgedragen van BNN/VARA naar de producent, waarmee alsnog de mogelijkheid ontstond om ‘Jesse’ te vertonen.

Vrijwel niemand heeft de film nog kunnen zien (alleen NRC Handelsblad), wij ook niet. De film wordt nu maandavond 4 september vertoond in Carré en zal ook te zien zijn in filmtheaters in het land. Ook bij ons! Zaterdag 9 september vertonen wij ‘Jesse’ om 11.00 uur. (kaartjes zijn 5,- euro & de Cinevillepas is uiteraard ook geldig) Dus kom en oordeel zelf: na de film ben je van harte welkom om na te praten in ons café. Tot zaterdag 9 september!

 

Over 'Jesse':

Een film - van binnenuit - over de politieke campagne van een jonge lijsttrekker, die gaat voor politieke winst en wordt geconfronteerd met persoonlijk verlies.

De documentaire 'Jesse' laat fractievoorzitter Jesse Klaver zien middenin de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks. In nog niet eerder vertoonde beelden zien we van dichtbij hoe Jesse met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert.
 Naast zijn directe collega’s houdt Jesse ook zijn familie dicht bij zich tijdens de campagne; echtgenote Jolein reist mee en na elk optreden belt hij met zijn moeder Marcella, die hem onvoorwaardelijk steunt. Sinds Jesse’s aantreden stijgt GroenLinks in de peilingen en zijn beweging krijgt duizenden jongeren op de been.

Maar met zijn populariteit neemt ook de kritiek toe: Jesse Klaver is te jong en onervaren. Hij is niet authentiek en gedraagt zich als een popster, niet als politicus. 
Op de verkiezingsavond behaalt GroenLinks een historische winst. Achter de schermen is Jesse teleurgesteld, want hij weet dat zijn gedroomde kabinet er niet zal komen. Terwijl Jesse midden in de formatie zit, krijgt hij een enorme klap te verwerken wanneer zijn moeder plotseling overlijdt.

Een jaar lang was filmmaker Joey Boink ‘beeldvoerder’ voor GroenLinks-politicus Jesse Klaver. Als lid van het kernteam van de campagne ontstaat er een hechte band tussen Joey en Jesse. Joey besluit een documentaire te maken over Jesse en de campagne, en laat de camera een jaar lang achter de schermen doordraaien.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×