Filmtheater Hilversum zoekt een:

Voorzitter voor het bestuur

De organisatie
Filmtheater Hilversum is een bloeiend filmtheater met drie bioscoopzalen in het centrum van Hilversum. Sinds 1978 worden kwaliteitsfilms vertoond en de afgelopen jaren heeft het filmtheater een sterke groei doorgemaakt. Vorig jaar waren er ruim 133.000 bezoekers, waarmee Filmtheater Hilversum bij de beter bezochte filmhuizen van Nederland behoort.

De Stichting Filmtheater Hilversum heeft een bestuur dat bestaat uit vijf leden. Ze zijn vrijwilligers en worden niet voor hun werkzaamheden betaald. Daarnaast zijn er vijf professionals in dienst die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Zij worden aangestuurd door de zakelijk leider. Een groep van ruim 120 betrokken vrijwilligers verzorgt de kaartverkoop, de filmprojectie, de verkoop aan de bar en overige voorkomende werkzaamheden. Zij zijn voor onze gasten het gezicht van het filmtheater. De inzet van al deze mensen samen zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen. Ze hebben niet alleen waardering voor het filmaanbod, maar ook voor de goede sfeer. Een bezoek aan Filmtheater Hilversum is voor velen meer dan alleen ‘een filmpje pakken’.

De functie
De voorzitter is, samen met de zakelijk leider, het boegbeeld van het filmtheater en fungeert als coördinator van het bestuur. Hij of zij bereidt de vergaderingen voor en stelt samen met de overige bestuursleden de hoofdlijnen van het beleid vast. Namens het bestuur geeft de voorzitter leiding aan de zakelijk leider. Voorzitter en zakelijk leider werken nauw samen, waarbij de voorzitter met de overige bestuursleden verantwoordelijk is voor de kaders en de hoofdlijnen van het beleid. De zakelijk leider ontwikkelt binnen die kaders beleid, doet de dagelijkse aansturing en is operationeel verantwoordelijk.

De voorzitter heeft een relevant netwerk, onderhoudt contacten met gemeente en andere relaties en vertegenwoordigt met de zakelijk leider Filmtheater Hilversum naar buiten. De voorzitter heeft affiniteit met filmhuizen en film. Hij of zij is de verbindende factor tussen bestuur, vaste team en vrijwilligers. De voorzitter draait, net als de overige bestuursleden, op maandbasis ook een aantal diensten als vrijwilliger in het filmtheater.

Wie zoeken we?
Filmtheater Hilversum is een warme organisatie waarvoor heel veel mensen zich, betaald of onbetaald, met hart en ziel inzetten. Wij zoeken een voorzitter die daarbij past, een daadkrachtige teamplayer die sociaal vaardig is, een creatieve geest maar ook iemand die politiek sensitief is. Iemand die de complexiteit van de organisatie begrijpt en de kennis en ervaring heeft om daar leiding aan te geven. Iemand die met behoud van de sterke punten van het filmtheater ook gericht is op verdere groei en nieuwe initiatieven.

Om de functie succesvol te kunnen vervullen, zoeken wij iemand die beschikt over:

  • leidinggevende capaciteiten
  • ruime management- en bestuurlijke vaardigheden in de non-profitsector
  • minimaal hbo-werk- en denkniveau

We zoeken iemand die in Hilversum, of de directe omgeving, woont.

Wat wij bieden
Deze functie wordt niet financieel gecompenseerd. Naast de voldoening die ‘een bijdrage leveren’ geeft, bieden we uitdaging en verantwoordelijkheid, boeiende contacten en een gemotiveerd team van vrijwilligers, professionals en bestuursleden.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de penningmeester van het bestuur, Rik de Jonge, tel: 06 3086 6460 of met algemeen bestuurslid Minke Burggraaff, tel: 06 3315 0509.

Reageren
Bij interesse verzoeken wij je een mail, voorzien van motivatie en CV, te sturen naar: bestuur@filmtheaterhilversum.nl. Reageren kan tot en met vrijdag 3 november 2017.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×